Netflix Ne Kadar İnternet Yer?

02 Şubat 2024

Netflix Ne Kadar İnternet Yer?

Netflix; dizi ve film izleme platformları arasında çok popüler bir seçenek. Akıllı televizyonlar, tablet ve mobil telefonlar ile kolaylıkla erişilebilen platform, abonelik sistemi ile hizmet veriyor. Netflix üzerinden dizi ve film izlemek isteyenler Netflix’in internet kullanımı konusunu merak ediyor. “Netflix internet yer mi?” sorusuna yanıt arayanlar için konuyu araştırdık.

 

Netflix’in kullandığı veri miktarı izlenilen içeriğin kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Dijital platform bunun için farklı alternatifler sunuyor. Böylece Netflix’in veri tüketimi kontrol edilebilir hale getiriliyor. Bu de Netflix’in internet tüketimi için önemli bir fark yaratabiliyor. Çünkü videoların kaliteleri ve veri işleyiş biçimine göre Netflix’in kullandığı internet miktarı değişiyor.

 

Netflix'ten Dizi İzlemek Ne Kadar İnternet Yer?

 

Popüler içerik izleme platformu, 200 milyonu aşkın abone sayısına sahip. Bu denli geniş bir kitleye hizmet veren ücretli içerik izleme platformu, internet üzerinden yayın sağlıyor. Bu da örneğin dizi izlerken internet kullanımına neden oluyor.

 

Netflix'in dizilerde kullandığı veri miktarı özellikle mobil cihazlar üzerinden izleme yapan ya da kotalı internet bağlantısına sahip kişiler için önem kazanıyor.  Mobil uygulamalar üzerinden izleme yapmanın, daha önceden indirilmiş içerikleri izleyebilme gibi bir avantajı var. Ancak kotalı internetlerdeNetflix dizileri çok internet harcar mısorusunun yanıtı merak ediliyor.

 

Netflix içerikleri, izlenen her saniye için belirli bir ölçüde internet harcıyor. Bu durum içeriklerin çözünürlüğüne göre de değişiklik gösteriyor. Peki,Netflix 1 bölüm izleme kaç MB ya da 2 saat Netflix kaç GB yer? Bu soruların yanıtları veri kullanım oranı ve veri işleme şekli ile ilgili.

 

Netflix Veri Kullanımı

 

Burada, “Netflix internet veri kullanım miktarı ne kadar?” sorusunun yanıtı önemli. Netflix’de her bir dizi izlediğinizde ortalama olarak 300 MB ile 1 GB arasında veri işlenir. Bununla beraber Netflix; veri kullanımı için abonelerine seçenekler sunuyor. Netflix veri kullanımı seçenekleri şu şekilde;

 

  • Düşük Kalitede Video

 

Netflix üzerinden düşük kalitede video izlerseniz; saatte en fazla 0.3 GB internet harcamış olursunuz.

 

  • Orta Kalitede Video

 

Netflix’in içeriklerini standart bir kalitede izlerseniz ise 1 saat içinde maksimum 0.7 GB veri kullanırsınız.

 

  • Yüksek Kalitede Video

 

En iyi video kalitesi ile dizi ve film izlemek da kendi içinde farklılık gösteriyor. Standart çözünürlük maksimum 1 GB harcarken, yüksek çözünürlük asgari 3 GB internet harcıyor. 4K içerik izlemek ise 7 GB’a kadar veri tüketimini mümkün kılıyor.

 

Bu seçeneklerin haricinde Netflix; video kalitesinin otomatik ayarlanması seçeneği de sunuyor. Otomatik kalite ayarında; internet hızına göre ayarlama yapılıyor. İnternet bağlantı hızınız doğrultusunda, en iyi çözünürlük alternatifi otomatik olarak ayarlanıyor. Bu bilgiler doğrultusunda Netflix interneti bitirir misorusunun tek bir cevabı olmadığı görülüyor.

 

 

 

Ayrıcalıklarla Dolu Red Dünyası'na katılın!

Redli Ol!