Yaz Tatilinin Favorisi Gidilecek Yerler, Ülkeler ve Rotalar

02 Nisan 2024

Yaz Tatilinin Favorisi Gidilecek Yerler, Ülkeler ve Rotalar

Yaz demek bol bol gezmek, eğlenmek ve dinlenmek demek. Kimileri yaz mevsiminde deniz, kum ve güneş üçlüsü ile muhteşem bir tatil planlarken kimileri de bol bol gezip göreceği rotaların peşine düşer. Yurt içinde ya da yurt dışında olması fark etmeksizin herkesin hayalinde bir yaz rotası mevcuttur. Eğer sen de bu yaz unutulmaz bir tatil geçirmek istiyorsan ancak henüz nereye gideceğine karar veremediysen bu içerik tam sana göre! İşte harika bir yaz tatili geçirmek için gidebileceğin, yaz mevsiminin favori destinasyonları.

 

Yaz Tatili İçin Favori Yurt Dışı Rotaları

 

Dünyada gezilip görülecek birçok yer var. Bu nedenle de birçok kişi yaz tatilinde yurt dışı planları yaparak dünyanın keşfedilmesi gereken eşsiz yerlerini görmeye çalışıyor. Eğer sen de bu yaz tatilini yurt dışında geçirmeyi hedefliyor ancak henüz nereye gideceğine karar veremediysen işte yaz tatilini geçirebileceğin birbirinden güzel yurt dışı lokasyonları.

 

●     Karadağ / Kotor Körfezi

 

Karadağ, yazın gezilecek yerler içerisinde en iyi seçeneklerden biri. Karadağ’ı en iyi yurt dışı rotalarından biri haline getiren nedenler arasında Türkiye’den vizesiz şekilde ziyaret edilebilmesi, muhteşem doğası ve rahat ulaşım seçenekleri yer alıyor. Budva, Kotor Körfezi, Tivat, Lovcen, Podgorica, Bar ve Novi Karadağ’ın başlıca turizm merkezleri arasında yer alıyor. Ancak Kotor Körfezi özellikle de yaz tatilleri için açık ara en iyi seçenek. Adriyatik Denizi’nin en güzel koylarından birine kurulmuş olan Kotor Körfezi, Venedik tarzı mimarisi, muhteşem manzaraları, cana yakın insanları ve leziz İtalyan mutfağı ürünleri ile harika bir tatil fırsatı sunuyor.

●     İtalya / Sicilya

Yazın gidilecek ülkeler arasında İtalya her zaman ilk sıralarda yer almıştır. Hem İtalyan mutfağının en özel lezzetlerini tatmak hem de muhteşem bir deniz tatili yapmak isteyenler için ise Sicilya yazın gidilecek yerler arasında ilk akla gelenlerden. Sicilya’da bir turist olarak görmek isteyebileceğiniz parklar, tapınaklar, müzeler ve çok çeşitli doğal güzellikleri bir arada bulabilirsin. Tapınaklar Vadisi, Katanya Duomo Meydanı, Palermo Arkeoloji Müzesi ve Cefalu Katedrali ise Sicilya’da mutlaka görülmesi gereken yerler.

●     Mısır / Şarm El-Şeyh

Mısır, yazın gidilecek ülkeler arasında en favori olan destinasyonlardan biri. Özellikle de Şarm El-Şeyh harika bir yaz tatili için en uygun yerlerden. Eşsiz güzellikteki su altı dünyası ve uçsuz bucaksız çölleri ile Şarm El-Şeyh farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için ideal. Mısır aynı zamanda yazın vizesiz gidilecek ülkeler arasında da yer alıyor. Bu da Şarm El-Şeyh’i çok daha cazip bir rota haline getiriyor.

●     Arnavutluk / Dhermi

Arnavutluk yaz tatili için tercih edilebilecek en iyi destinasyonlardan. Arnavutluk’un meşhur plajları arasında en uzun olanı Dhermi de bu yaz deniz ve güneşin tadını çıkarabileceğin yerlerden biri. Çakıl taşları ile dolu sahili, plajın etrafını saran çam ağaçları ve otantik Arnavutluk evleri ile Dhermi harika bir yaz tatili için seni bekliyor. Dhermi dışında Lukova, Borsh, Saranda ve Ksamil gibi diğer Arnavutluk sahillerini de tercih edebilirsin.

●     Makedonya / Ohri

Ohri, ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunan lokasyonlardan biri. Vizesiz gidilebilmesi nedeniyle de oldukça avantajlı olan Ohri, harika bir deniz tatili yapmak için ideal yerlerden. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehirde aynı zamanda tarihi yapılar da ön plana çıkıyor. Ohri’de Roma ve Osmanlı dönemine ait tarihi yapıları keşfedebilir, tekne turlarına katılarak doğal güzellikleri keşfedebilir ve göl kenarına kurulmuş olan plajları ile muhteşem bir deneyim yaşayabilirsin.

●     Yunanistan / Sakız Adası

Komşu Yunanistan da yazın gezilecek ülkeler içerisinde ilk tercih edilenlerden biri. Kapıda vize uygulaması ile kolayca gidebileceğin destinasyonlardan biri olan Sakız Adası da yaz tatilini geçirmek için en harika seçeneklerden biri. Etkileyici sahilleri, muhteşem doğası, sakız ağaçları ve eğlenceli tavernaları ile Sakız Adası da yaz tatilinin favori rotalarından biri.

●     Gürcistan / Batum

Batum, ılıman iklim kuşağın sahip olması ile yağışlı dönemlerinde bile sıcaklığı fazla düşmeyen lokasyonlardan biri. Bu da Batum’u serin bir yaz tatili için ideal yerlerden biri yapıyor. Yurt dışı tatil rotaları içerisinde en ekonomik seçeneklerden biri olması da Batum’un yaz tatili için tercih edilme nedenlerinden biri.

●     Tayland / Koh Phi Phi

Tayland da yazın gidilebilecek ülkeler arasında yer alıyor. Özellikle de balayı seyahatleri için tercih edilen Tayland’ın en popüler destinasyonlarından biri Koh Phi Phi adası. Bembeyaz kumların masmavi sularla buluştuğu sahillerinde hindistan cevizi sütünü yudumlarken güneşin tadını doyasıya çıkarabilir, Maya Bay koyunun eşsiz güzelliğini keşfedebilir ve hareketli gece hayatının keyfini çıkarabilirsin.

●     İrlanda / Galway

Yaz tatilinde aşırı sıcaklardan uzaklaşmak ve daha serin yerler arayanlar için önerilebilecek ülkelerden biri de İrlanda. Özellikle de Galway yazın gidilecek serin yerler içerisinde oldukça popüler olanlardan. Canlı müziğin hiç susmadığı, her sokak başında misafirleri karşılayan tiyatro gösterileri ve Orta Çağ kent kalıntıları ile büyüleyici bir kent olan Galway kendine has dokusuyla kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri.

Yaz Tatili İçin Favori Yurt İçi Rotaları

Kimileri için yaz tatilinde yurt dışına çıkmak mümkün olmayabilir. Ancak ülkemizde de yaz tatili için harika destinasyonlar olduğu bir gerçek. Bakalım Türkiye’de yaz tatili gezilecek yerler nelermiş?

●     İzmir / Sığacık

İzmir’de yaz tatili denildiğinde her ne kadar akla Alaçatı ve Çeşme gibi lokasyonlar gelse de bu rotalar kimileri için pek de ekonomik olmayabilir. İzmir’in muhteşem güzellikleri içerisinde hem sakin hem de ekonomik bir tatil geçirmek isteyenler içinse yardıma Seferihisar’ın şirin mahallesi Sığacık koşuyor. Eski taş evleri, uygun pansiyonları, İzmir’e olan yakınlığı ve huzurlu atmosferi ile Sığacık keyifli bir yaz tatili için ideal rotalardan biri.

●     Balıkesir / Erdek

Bodrum, Alaçatı ve Çeşme gibi tatil beldeleri bugünkü popülerliğini kazanmadan önce Türkiye’nin ilk tatil beldelerinden biri olan Erdek yaz tatili konusunda rüştünü çoktan ispat etmişti. İstanbul ve Bursa gibi illere yakın olması nedeniyle de sıkça tercih edilen Erdek, ekonomik şekilde yaz tatilini geçirebileceğin destinasyonlardan biri.

●     Antalya / Kemer

Türkiye’de yaz demek bir anlamda Antalya demek. Yaz tatilinde gezilecek yerler listesinde ise Kemer olmazsa olmazlardan. İnsanın içini kıpır kıpır eden havası, harika otelleri, Adrasan, Çıralı, Olimpos gibi kamp alanlarına yakın olması nedeniyle sıkça tercih edilen Kemer hem ekonomik hem de unutulmaz bir tatil geçirmek isteyenler için harika bir seçenek. Kemer’de dilersen otellerde kalabilir dilersen de kamp alanlarında denizin ve doğanın tadını çıkarabilirsin.

●     Çanakkale / Bozcaada

Yaz tatilinde gidilebilecek yerler söz konusu olduğunda Bozcaada’yı es geçmek olmaz. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için mükemmel bir seçim olan Bozcaada’da muhteşem manzaranın tadını çıkarabilir, Ege lezzetlerine doyabilir ve heyecan verici bir yaz tatili yaşayabilirsin. Bozcaada’ya gittiğinde panoramik manzaraya sahip olan Bozcaada Kalesi’ne çıkmayı da ihmal etmemelisin.

 

Yaz tatili için plan yaparken seyahat masraflarını düşünmeden özgürce seyahat etmek için sen de hemen FreeZone’un avantajlarla dolu dünyasına adım atabilirsin. FreeZone seyahatten alışverişe, yeme içmeden giyime kadar birçok alanda kullanıcılarına birbirinden güzel fırsatlar sunuyor. Sen de bu avantajlardan yararlanmak ve daha birçok marka iş birliği ile sunulan fırsatları yakalamak için hemen FreeZone dünyasına katılabilirsin.