Wild Rift Rank Sistemi ve Dereceli Sıralaması

23 Ocak 2024

Wild Rift Rank Sistemi ve Dereceli Sıralaması

Online oyun oynamak birçok kişi için eğlenceden öte bir tutku halini almış durumda. Özellikle bazı oyunlar, büyük oyuncu kitlelerine sahiptir ve bu oyunlar hakkında turnuvalar dahi düzenlenir. Bu oyunlardan biri de Riot Games tarafından geliştirilmiş olan League of Legends’dır. İki takımın birbirlerinin üslerini yok etmeye çalıştığı bu oyun çevrimiçi çok oyunculu bir strateji oyunudur. League of Legends: Wild Rift ise yine Riot Games’in geliştirdiği bir oyundur. Wild Rift, League of Legends’ın mobil cihazlar için tasarlanmış olan versiyonudur. Wild Rift ile Riot Games oyuna birçok yenilik getirmiş oldu. Bu yeniliklerden en önemlisi de rank sistemi oldu. LOL Wild Rift rank sistemive dereceli sıralaması hakkında merak ettiğiniz tüm detayları sizin için derledik.

 

Wild Rift Rank Sistemi Nedir?

Wild Rift rank sistemi, oyuncuların kazandıkları maçlar sonucunda derece kazandıkları ve bu şekilde bir üst lige yükseldikleri bir sistemi ifade eder. Wild Rift oynarken, oyuncular başlangıçtan 10. seviyeye ulaştıklarında dereceli modun kilidini açmış olurlar. Bu mod açıldığında çok daha hızlı şekilde ilerleyen dereceli oyunlar oynanır.

 

Wild Rift Dereceleri Nelerdir?

Wild Rift dereceli oyunları oynayabilmek için 10. seviyeye kadar ulaşılması gerekir. Bu aşamadan sonra dereceli sisteme geçilir. Wild Rift’te toplam 10 derece bulunur. Wild Rift derece sıralaması şu şekildedir;

 

  • Iron / Demir
  • Bronze / Bronz
  • Silver / Gümüş
  • Gold / Altın
  • Platinum / Platin
  • Emerald / Zümrüt
  • Diamond / Elmas
  • Master / Ustalık
  • Grandmaster / Üstatlık
  • Challenger / Şampiyonluk

 

Wild Rift rank sistemi sıralamasında iki farklı sistem uygulanır. Bunlardan biri “Damga Sistemi” diğeri ise “Zafer Sistemi”dir. Demir liginden zümrüt ligine kadar olan kısım damga sistemi ile elmas liginden şampiyonluk ligine kadar olan kısım ise zafer sistemi ile oynanır. Gelin damga sistemi ve zafer sisteminin detaylarına biraz daha yakından bakalım.

Damga Sistemi

Wild Rift dereceli sıralaması 10 farklı dereceden oluşur. Bu derecelerden demir liginden zümrüt ligine kadar olan kısım damga sistemi ile ilerler. Damga sisteminde zümrüt ligi ve altındaki oyuncular her oyunun sonunda bir damga kazanır. Her zafer bir damga kazandırırken her yenilgi ise bir damga kaybettirir. Her ligin sıralaması farklı sayıda damga gerektirir. Demir liginden zümrüt lige kadar olan tüm ligler kendi içerisinde 4 kümeye ayrılır. Demir ligden bronz lige yükselmek için, demir lig içerisindeki demir IV, demir III, demir II ve demir I seviyelerine yükselmek gerekir. Demir I seviyesini tamamladıktan sonra oyuncu bronz IV seviyesine atlamış olur. Daha düşük kademelerde daha az damga gerekir. Örneğin bronz ligdeki oyuncular rank atlamak için 3 damgaya ihtiyaç duyarken zümrüt ligindeki oyuncular rank atlamak için 5 damgaya ihtiyaç duyarlar. Wild Rift derecelersisteminde önemli bir yeri olan damga sistemindeki sıralama şu şekildedir.

 

Iron (Demir)

(IV, III, II, I)

Rank atlamak için 2 damga gerekir

Bronze (Bronz)

(IV, III, II, I)

Rank atlamak için 3 damga gerekir

Silver (Gümüş)

(IV, III, II, I)

Rank atlamak için 3 damga gerekir

Gold (Altın)

(IV, III, II, I)

Rank atlamak için 4 damga gerekir

Platinum (Platin)

(IV, III, II, I)

Rank atlamak için 4 damga gerekir

Emerald (Zümrüt)

(IV, III, II, I)

Rank atlamak için 5 damga gerekir

Diamond (Elmas)

(IV, III, II, I)

Rank atlamak için 6 damga gerekir

 

Ustalık aşamasından şampiyonluk aşamasına kadar olan kısımda ise 4’lü kümeler yer almıyor. Bunun yerine belirli miktarda damga sayısına ulaşmak ve sunucu sıralamasında belirli bir aşamada yer almanız gerekiyor. Bu noktada yeni bir aşamaya geçmek için hem damga sayısı hem de sıralama gereksinimlerini yerine getirmeniz gerekiyor. Bu aşamadaki Rank atlama gereksinimleri de şu şekildedir;

 

 

 

Damga Gereksinimi (minimum)

Sunucu Sıralaması Gereksinimi (minimum)

Master (Ustalık)

1

-

Grandmaster (Üstatlık)

20

İlk 25.000

Challenger (Şampiyonluk)

40

Kuzey Amerika veya Avrupa -  ilk 300

Güneydoğu Asya -  ilk 400

Çin - ilk 3000

 

Zafer Sistemi

Wild Rift sıralamasisteminden ikincisi ise zafer sistemidir. Bu sistem elmas liginden şampiyonluk ligine kadar olan kısımda geçerli olan sistemdir. Aslında bu sistem oyuncuların League of Legends oyunundan aşina oldukları bir sistemdir. Oyuncular kazandığı dereceli oyunlar sonucunda aldıkları puanlar ile ilerlemeye devam eder. Maç süresince ne kadar iyi oynarsanız bu sistem içerisinde o kadar ödüllendirilirsiniz. Zafer sisteminde fazla rakip öldürme, asist alma ya da çok altın toplama gibi oyuna yararı olan işlemleri ne kadar çok gerçekleştirirseniz o kadar çok metanet puanı kazanırsınız. Metanet puanları eğer takımınız yenilirse sizin derece kaybetmenizi engeller. Aynı şekilde kazandığınız ödülleri de bu puanlar sayesinde iki katına çıkarabilirsiniz. Zafer sistemi Wild Rift’e “Efsanevi Dereceler” kısmının eklenmesi ile kaldırıldı. Bu nedenle efsanevi dereceler kısmının ne olduğuna biraz daha yakından bakalım.

Efsanevi Derece Sistemi Nedir?

Efsanevi derece sistemi Wild Rift dereceli sistemden farklılık gösterir. Efsanevi derece (ED) sisteminde yükselmek dereceli sistemdeki eşleştirme puanları (MMR) sistemini etkilemez. ED sisteminin odak noktası yükselmektir. Kendi bölgenizdeki en iyi 100 oyuncu ED sisteminde herkese açık skor tablolarındaki yerini alır. Efsanevi derece sisteminde yer almak için dereceli sistemde diamond / elmas aşamasına ulaşmak gerekir. Böylece bir oyun sezonunda elmas aşamasından zümrüt ya da daha alt bir seviyeye düşseniz bile efsanevi derece sisteminde oynamaya devam edebilirsiniz. Sezon sonunda yeniden ED’ye ulaşmak için dereceli sistemde minimum elmas aşamasına ulaşmanız gerekir. Efsanevi derece sisteminin temel amacı en iyi oyuncuları bir araya getirmek. ED sistemi günün yalnızca belirli zamanlarında açılıyor. Efsanevi derece aşamaları ve kümeleri şunlardır;

 

 

AŞAMA

EFSANEVİ DERECE PUANI

Savaşçı (IV, III, II, I)

0-799

Komutan (IV, III, II, I)

800-1519

Muhafız (IV, III, II, I)

1600-2399

Hükümdar (IV, III, II, I)

2400-3199

Ölümsüz (IV, III, II, I)

3200-3999

Efsane

4000+

 

Efsanevi dereceye ilk başladığınızda 800 efsanevi derece puanı ile Komutan IV aşamasından başlarsınız. Burada yükselmek için her kümede 200 efsanevi derece puanı kazanmanız gerekir.

 

Wild Rift, League of Legends’ın mobil cihazlar için geliştirdiği bir versiyonudur. 2 milyondan fazla oyuncusu olan Wild Rift özellikle de dereceli sistemin geliştirilmesi ile çok daha heyecanlı bir hale geldi. Mobil oyun oynamayı seven herkes Wild Rift ve buna benzer mobil oyunları oynarken mobil internetlerinden harcamadan oyun oynamanın yollarını arıyor. Vodafone müşterileri ise bu gibi arayışlara girmeden diledikleri gibi mobil oyun oynamanın tadını çıkarıyor. 26 yaş altı Vodafone müşterileri yani FreeZone’lular, FreeZone avantajları kapsamında en popüler oyunlarda geçerli hediye GB’lar kazanıyor. Böylece FreeZone’lular mobil oyun oynarken GB’ları düşünmeden en sevdikleri oyunların keyfini doyasıya çıkarıyorlar. FreeZone’lu olmak için ise 26 yaş altında bir Vodafone müşterisi olmanız yeterli. Henüz Vodafone’lu olmadıysanız Vodafone online kanallarını ziyaret ederek başvurunuzu gerçekleştirebilir ve FreeZone’un avantajlarla dolu dünyasına hızlı şekilde adım atabilirsiniz.

 

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele

‍‍