TikTok Ne Kadar İnternet Yer?

31 Ocak 2024

TikTok Ne Kadar İnternet Yer?

Son dönemin en popüler uygulamalarından olan TikTok, eğlenceli videolar ile vakit geçirmek isteyenler için birebir! TikTok’a her saniye yeni bir içerik yükleniyor. En uzunu 60 saniye olan video içerikleri, elbette bol bol internet yiyor! Bir videodan diğerine atlarken birçok kişinin aklına; “TikTok ne kadar internet yer sorusu takılıyor:) Yaptığın paylaşım ve canlı yayınlarla TikTok’ta fenomen olmak istiyorsan, TikTok ne kadar internet yiyor sorusunun yanıtını merak etmen çok normal. Kafan rahat şekilde canlı yayın yapmak, eğlenceli videoları izlemek ve video paylaşmak için TikTok kaç mb yer bi bakalım!

 

TikTok İnternet Yiyor Mu?

 

Fenomen bir uygulama haline gelen TikTok, eğlenceli videoların adeta kaynağı. Dünya genelinde 1 milyarın üzerinde abonesi olmasına bakıldığında, TikTok’un tam bir cazibe merkezi olduğunu söylemek mümkün. Düşünsene ulaşabileceğin kocaman bir hedef kitle söz konusu, tek yapman gereken trendleri takip etmek ve takipçini artırmak! Çok sayıda kullanıcı ile yorumlar üzerinden etkileşime geçebilir, videoları beğenebilirsin… Peki tüm bunları yaparken TikTok internet yiyor mu? Cevabı; TikTok, interneti elbette yiyor:)

 

Diyelim ki 60 saniyelik bir TikTok videosu izledin, bu demek oluyor ki ortalama olarak 30 MB internet kotandan gitti. Bu veriyi bir saate yaydığımızda, yine ortalama olarak 800 MB’a denk geliyor. Hadi video süresini biraz düşürelim; 15 saniyelik bir video izlediğinde TikTok yaklaşık olarak 4 ile 6 MB arasında internet yemiş oluyor. Veri tasarrufu modu ile bu oranı bir nebze olsun düşürebilirsin ama düşse düşse 15 saniyelik video yine de 2 ile 3 MB arasında internet yiyor.

 

TikTok Nasıl Daha Az İnternet Yer?

 

TikTok’ta fenomen olmak üzereyim ama yediği internet beni tüketti diyorsan, TikTok’un internet kullanımını azaltmak için birtakım yolları paylaşalım;

 

Veri Tasarruf Modunu Aktifleştir

 

Veri tasarruf modunu kullanmak, TikTok’un daha az internet kullanmasını sağlıyor. Tabi daha az internet kullanırken, kaliteden ödün vermek gerekiyor. Çünkü bu modda, videoları ancak düşük çözünürlükte izleyebiliyorsun.

 

TikTok Lite’a Şans Ver

 

TikTok Lite uygulaması, hem düşük pil tüketilmesine imkan veriyor, hem de veri oranını düşürüyor. İki açıdan avantaj sağlayan TikTok Lite uygulamasına şans vererek, internetten ve pil ömründen tasarruf sağlayabilirsin.

 

Bu iki tavsiyemize kulak vermenin yanı sıra Vodafone FreeZone’lu olarak TikTok’la ilgili tüm endişelerini sona erdirebilirsin. FreeZone’a gel ve TikTok internetinden yemesin! FreeZone ile Saçma Güzel Brush’ı deneyebilir, #SaçmaGüzelŞey akımına katılabilirsin.

 

İnternetini kafana takmadan doyasıya Tiktok’ta takılabileceğin sana özel FreeZone tarifelerini hemen incele!

 

Teklifleri Gör!