TikTok Canlı Yayın Nasıl Açılır?

23 Ekim 2023

TikTok Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Son yıllarda adını en sık duyduğumuz sosyal medya platformlarından biri de TikTok. Özellikle de dünyaya yaydığı video akımları ile oldukça popüler olan TikTok sık sık tartışmalara da neden oluyor. Bir video paylaşım platformu olarak nitelendirebileceğimiz TikTok’un kullanıcılarına sunduğu birçok farklı özellik bulunuyor. Bu özelliklerden biri de TikTok canlı yayın. TikTok üzerinde popülariteyi artırmanın ve aynı zamanda gelir elde etmenin bir yolu olan canlı yayın özelliği bu nedenlerle birçok kullanıcının ilgisini çekiyor. Bu içeriğimizde merak edenler için detaylı bir TikTok canlı yayın açma rehberi hazırladık. Hazırsan detaylara geçelim.

 

TikTok Canlı Yayın Nasıl Açılır?

 

TikTok video paylaşımı üzerine kurgulanmış bir sosyal medya platformu. TikTok hesabı olan kullanıcılar bu platformdaki paylaşımlarını video formatında gerçekleştirebiliyor. TikTok’un kendi içerisinde bulunan video düzenleme araçları ve efektler sayesinde başka bir video düzenleme uygulamasına ihtiyaç duyulmadan oldukça eğlenceli içerikler üretilebiliyor. TikTok’un bunun dışında sahip olduğu bir diğer özellik de canlı yayınlar. TikTok canlı yayın özelliği hem daha fazla kişiye ulaşarak popülerleşmeyi sağlıyor hem de bu canlı yayınlar üzerinden gelir elde edilebiliyor. TikTok’ta canlı yayın açabilmek için bir kullanıcı olarak belirli şartları sağlamanız gerekiyor. Bu şartları sağladıktan sonra canlı yayın açmak için şu adımları izlemen gerekir:

 

  • Öncelikle TikTok uygulamasını aç ve hesabına giriş yap.
  • Ana sayfada ekranın alt kısmında ve ortasında yer alan “+” simgesine tıklayarak kameranı aç.
  • Burada yer alan “Canlı” butonuna basarak bir canlı yayın başlat.
  • Bu aşamadan TikTok sana canlı yayınının nasıl görüneceğini görmen için bir önizleme ekranı sunacak.
  • Bu ekranda canlı yayın için bir açıklama yazabileceğin, yorumları ve hediyeleri aktif edebileceğin butonları göreceksin.
  • Bu ayarlamaları gerçekleştirdikten sonra hazır olduğunda “Canlı Yayını Başlat” butonuna basarak yayınını başlatabilirsin.
  • Yayın sırasında kamerayı çevirmek, efekt eklemek ya da yorumları filtrelemek için üç nokta simgesine tıklayabilirsin.

 

TikTok Canlı Yayın Nasıl Kapatılır?

 

TikTok’ta canlı yayın açma işlemini gerçekleştirdikten sonra dilediğin şekilde yayın yapabilirsiniz. Canlı yayınlar için herhangi bir süre sınırlaması bulunmaz. Bu nedenle dilediğin uzunlukta canlı yayınlar oluşturabilirsin. Yayınını tamamladıktan sonra canlı yayını kapatmak için ise ekranda yer alan “Durdur” simgesine basman yeterli.

 

TikTok'da Canlı Yayın Açma Şartları Nelerdir?

 

Her sosyal medya platformunda olduğu gibi TikTok’un da uyulması gereken bazı topluluk kuralları bulunur. Bu kuralların temel amacı tüm TikTok kullanıcılarını korumak ve daha sağlıklı bir platform meydana getirmek. Bu kurallar çerçevesinde TikTok’ta canlı yayın açma şartları bulunur. Eğer sen de canlı yayın açmak istiyorsan şu şartları sağlaman gerekir:

 

  • Öncelikle TikTok’ta canlı yayın açmak için 16 yaşın üzerinde olman gerekir. TikTok’ta hesap açmak için 13 yaşın üzerinde olman yeterli olsa da eğer 16 yaşından küçüksen TikTok canlı yayın açmana izin vermez.
  • TikTok yayın açma için yerine getirmen gereken ikinci şart ise en az 1.000 takipçiye sahip olmandır. Bu takipçi sayısına ulaşamamış kişiler de TikTok canlı yayın kuralları gereği yayın açamazlar.

 

TikTok Canlı Yayınlarına Tekrar Nasıl Erişilir?

 

TikTok’ta bir canlı yayın açtıktan ve yayını sona erdirdikten sonra yapmış olduğun yayına tekrar erişmen mümkün. Canlı yayınlarına tekrar erişebilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin;

 

  • TikTok uygulamasında yer alan Profil sekmesine dokun.
  • Ardından üst tarafta bulunan Menü simgesine tıkla.
  • Menüde “İçerik Üreticisi Araçları” kısmını göreceksin. Bu alana tıkladıktan sonra açılan ekrandan “Canlı Yayın Merkezi” ve ardından “Tekrarlar” seçeneğine dokun. Burada yapmış olduğun tüm canlı yayınları görebilirsin.

 

TikTok Canlı Yayınlarını Nasıl İndirebilirsin?

 

Canlı yayınlarının tekrarlarına erişebildiğin gibi bu yayınları telefonuna da indirebilirsin. “Tekrarlar” menüsünden eriştiğin canlı yayınları indirmek için, indirmek istediğin canlı yayını seçerek “İndir” seçeneğine dokunman yeterli.

 

Kaydedilmiş TikTok Canlı Yayınlarını Nasıl Silebilirsin?

 

TikTok, canlı yayınların tekrarlarını indirebilmen ve TikTok’taki içerik moderasyonunu daha iyi bir hale getirmek için canlı yayınları otomatik olarak kaydeder. Eğer yaptığın canlı yayınların kayıtlı halde bulunmasını istemiyorsan, kaydedilmiş yayınları silmen mümkün. Bunun için yine Canlı Yayın Merkezi üzerinden Tekrarlar kısmına gelmen ve silmek istediğin canlı yayın kaydını seçerek Sil düğmesine dokunman yeterli. Aynı zamanda TikTok bu canlı yayın kayıtlarını sadece 90 gün boyunca saklar. Bu nedenle eğer bu kayıtları silmesen bile canlı yayın tarihinden itibaren 90 gün sonra kayıtlar otomatik olarak silinecektir.

 

TikTok Canlı Yayın Yasağı Nedir? 

 

TikTok’ta hem içerik paylaşırken hem de canlı yayın sırasında topluluk kurallarına dikkat etmen gerekir. TikTok canlı yayın sırasında canlı yayınını izleyen bir başka kişi tarafından topluluk kurallarını ihlal ettiğiniz gerekçesi ile şikayet edilmen durumunda TikTok tarafından ceza alabilirsin. Bu nedenle TikTok kullanırken topluluk kurallarını okuman ve bu kurallara uyman oldukça önemlidir. Kural ihlali yaptığında ve şikayet edildiğinde TikTok hesabına canlı yayın yasağı getirilebilir. Bu da canlı yayın yapmanı engeller. TikTok tarafından verilen canlı yayın yasağı iki türlüdür. Bunlardan ilki “Süreli Canlı Yayın Yasağı” diğeri ise “Sürekli Canlı Yayın Yasağı”dır. Eğer süreli canlı yayın yasağı aldıysan, yasak alma gerekçesine itiraz edebilme ve yayın yasağının kaldırılmasını talep edebilme şansın bulunur. İtiraz sürecini şu şekilde başlatabilirsin:

  • TikTok’a giriş yap ve “Profil” bölümüne tıkla.
  • “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesi altında yer alan “Bir Problemi Rapor Et” kısmına tıkla.
  • Buradan işleme uygun başlığı ve konuyu seçtikten sonra itirazını yazarak TikTok’a gönder.

 

Bu işlemleri tamamladıktan sonra TikTok canlı yayın yasağı kaldırma konusundaki talebini alır ve inceleme başlatır. İtirazınızın haklı görülmesi durumunda yasak süresi dolmadan yayın yasağın kaldırılır. 

 

Eğer süresiz canlı yayın yasağı aldıysan bu durumda da itiraz etme hakkınız bulunur. Ancak süresiz getirilen yasaklarda genellikle kullanıcı birden fazla kez uyarı almış ve kural ihlali yapmaya devam etmiştir. Genellikle bu gibi durumlarda itirazlara olumlu karşılık verilmez. Bu nedenle TikTok’ta hem içerik paylaşırken hem de canlı yayın yaparken topluluk kurallarını ihlal etmediğinden emin olmalısın. Bunun için de topluluk kurallarını öğrenmeli ve içeriklerini bu çerçevede oluşturmalısın. TikTok’un topluluk kuralları hakkında detaylı bilgiyi uygulama ya da web sitesi üzerinden alabilirsin.

 

TikTok’ta canlı yayın açmak konusunda merak ettiğin tüm soruları yanıtlamaya çalıştık. Eğer sen de TikTok’ta canlı yayın açmak ve kanalının popülaritesini arttırmak istiyorsan bu rehber sayesinde çok daha kaliteli yayınlar açabilirsin. Canlı yayınlarını daha ilginç hale getirmek için TikTok efektlerinden yararlanabileceğini ve çoklu moderatör katılımı ile daha keyifli canlı yayınlar gerçekleştirebileceğini unutma.

 

TikTok kullanmak Vodafone FreeZone ile çok daha keyifli. 

Çünkü Vodafone FreeZone tarifeleri ile tarifen ne olursa olsun FreeZone ile hediye ek internetini kullanarak doya doya TikTok keyfini yaşa. Bu sayede TikTok’ta ve diğer sevdiğin tüm sosyal medya mecralarında GB’ları düşünmeden gönlünce gezinebilir ve içerik üretebilirsin. Eğer sen de FreeZone güzelliklerinden yararlanmak ve özgürce internet kullanmanın tadının çıkarmak istersen seni hemen  davet ediyoruz.

 

İnternetini kafana takmadan doyasıya Tiktok’ta takılabileceğin sana özel FreeZone tarifelerini hemen incele!

 

Teklifleri gör!