Steam'de En Çok Oynanan Oyunlar Nelerdir?

23 Ocak 2024

Steam'de En Çok Oynanan Oyunlar Nelerdir?

Oyun oynamak kimileri için bir eğlence iken kimileri için ise bir tutkudur. Özellikle internetin hayatımıza girişi de oyun alışkanlıklarında da büyük değişimlere sahne oldu. Online oyunların geliştirilmesi ve çoklu oyunculu oyunların da piyasada yer almaya başlaması ile oyun severler için oyun oynamak bambaşka bir boyuta taşınmış oldu. Dijital oyun platformları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Steam’de oyun severler için 50 binden fazla oyun seçeneği bulunuyor. Steam’de en çok oynanan oyunlar neler diye merak edenler için bu platformda en sık oynanan oyunları derledik.

●      Counter-Strike: Global Offensive 

Yıllardır oyunseverlerin en sevdiği oyunlardan biri olan Counter-Strike’ın birçok farklı versiyonu bulunmaktadır. Counter-Strike: Global Offensive de son yıllarda en çok tercih edilen oyunlardan biri. Oyun dünyasında CS:GO kısaltması ile de bilinen bu oyun bir nişancı oyunudur. 2012’de piyasaya sürülmüş olan Counter-Strike: Global Offensive, Counter-Strike serisinin dördüncü oyunudur. Oyunda teröristler ve anti-teröristler olmak üzere iki takım bulunur. Oyuncular bu iki takımdan dilediklerinde yer alabilirler. Oyuncular, oyun içerisinde kendilerine verilen görevleri tamamlamaya ve karşı takımı yok etmeye çalışırlar. Oyun içerisinde 9 farklı oyun modu bulunur. Oyunda başarınızı artırmak için nişan alma yeteneğinizi geliştirmeniz ve sahip olduğunuz parayı kontrol etmeyi öğrenmeniz oldukça önemlidir.

●      Dota 2

Steam’de en çok oynanan oyunlardan bir diğeri de Dota 2. Harita üzerinde oynanan bir savaş oyunu olan Dota 2’de amaç karşı takımın ana kalesini yıkmaktır. Dota 2’nin konsepti fantastik Orta Çağ olarak geliştirilmiştir. Oyun karakterleri Warcraft evreninden olan Dota 2, dünyanın birçok bölgesinde oynanan bir oyundur. Dota 2 için birçok ülkede turnuvalar düzenlenmektedir. Bu turnuvalar sonucunda oyunculara verilen büyük ödüller vardır ve bu ödüller nedeniyle Dota 2 oyun severler arasında oldukça popüler bir hale gelmiştir. Dota 2’de bir karşılaşma 20 dakika ile 1 saat arasında sürer. Bu süreyi genellikle oyunun gidişatı belirler.

●      Path of Exile

Oyunseverler arasında en popüler oyunlardan bir diğeri de “Aksiyon Rol Yapma Oyunları” yani ARPG türünün en iyilerinden biri olan Path of Exile. 2013 yılında piyasaya sürülmüş olan oyun genel olarak karanlık bir havaya sahip. Oyunun karakterleri oldukça çirkin ve korkunç şekilde tasarlanmış. Oyuncular, oyun boyunca birçok farklı yaratığı öldürmeye ve binlerce eşya arasından en iyilerini toplamaya çalışır. Bu dövüşler belirli bir seviyeden sonra oyuncular için zorlayıcı olmaya başlar. Bu anlamda Path of Exile aksiyon seven oyuncuların çok sevdiği oyunlardan biri.

 

●      Destiny 2

Steam en çok oynanan oyunlar listesinde yer alan bir diğer oyun da Destiny 2. Oyunculara bambaşka bir dünya sunan Destiny 2, güneş sistemi içerisinde geçen FPS yani First Person Shooter (Birinci Şahıs Nişancı) türünde bir oyundur. 2017 yılında piyasaya çıkmış olan oyun özellikle de sahip olduğu üstün grafik özellikleri ile oyuncuların büyük beğenisini kazanmış durumdadır. Oyuncular, seçtikleri kahramanlar ile güneş sistemine girer ve burada kendilerine verilen görevleri yerine getirirler. Yerine getirilen her görev karakterlerin güçlenmesine ve savaşı kazanmasına yardımcı olur. Destiny 2 hem bireysel olarak hem de takım oyunu olarak oynanabilir.

●      Apex Legends

Apex Legends, bugüne kadar 10 milyondan fazla indirilmiş ücretsiz bir battle royal oyunudur. İki ya da üç kişilik takımlara ayrılan oyuncular 20 takımın yarıştığı maçlarda yer alır. Tüm takımlar oyun içerisindeki haritada belirlenmiş olan güvenli bölge içerisinde kalmaya çalışır. Apex Legends’ın harita sistemi diğer battle royal oyunlarından biraz daha farklı bir sisteme sahiptir. Haritadaki her konumun kendine ait bir loot seviyesi bulunur. Oyunda farklı rollere sahip karakterler bulunur. Savunma karakterleri, destek karakterleri, recon karakterleri ve saldırgan karakterler olarak dört gruba ayrılan bu karakterlerden kendinize en uygun olanı seçerek oyuna büyük bir heyecan ve takımınıza güç kazandırabilirsiniz.

●      Rust

Steam’de en çok oynanan oyunlardan bir diğeri de Rust. Bu oyun hayatta kalma temalı oyunlar içerisinde en popüler olanlarından biridir. Oyuncular, oyun içerisindeki malzemeleri toplayarak hayatta kalmaya çalışır. Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi oyun içerisindeki karakterlerin de oyunda yer alan tehlikelerden kaçması gerekir. Örnek vermek gerekirse radyasyonlu alanlardan kaçmak ve sağlıklı beslenmek oyuncuların hayatta kalması için dikkat etmeleri gereken önemli kurallardan bazılarıdır.

●      Team Fortress 2

Oyun dünyasında TF2 olarak bilinen Team Fortress 2, çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunu kategorisindeki popüler oyunlardan biridir. Oyun 2 takım arasında gerçekleşir. Bu iki takımdan biri bir yıkım şirketi olan RED diğeri ise bir inşaat şirketi olan BLU’dur. Bu iki şirket oyun evreninde oldukça değerli olan bölgeler için savaşırlar. Oyun içerisinde üç farklı sınıfta karakterler bulunur. Bunlar; saldırı sınıfı, savunma sınıfı ve destek sınıfı karakterleridir.

●      Lost Ark

Lost Ark, çok oyunculu rol yapma türünde bir oyundur. Bu oyunda da diğer MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) oyunlarında olduğu gibi silahlar, zindanlar, görevler ve farklı karakter sınıfları yer alır. Lost Ark evreninde okyanus boyunca dağılmış birkaç ada ve her adada yapılacak farklı görevler bulunur. Oyun içerisinde mürettebat toplayabilir, ulaşım için daha iyi gemilerin kilidini açabilir ve yeni ilerleme modelleri ile karşılaşabilirsiniz. Oyunun görev sistemleri de oldukça basittir.

PUBG: Battlegrounds

Son yılların en popüler oyunlarından biri de PUBG:Battlegrounds da Steam’de en çok oynanan oyunlardan biri. PUBG çok oyunculu bir hayatta kalma oyunu. Oyunda 100 oyuncu bir uçakla harita üzerinden geçerken istedikleri yerde paraşütle uçaktan atlar. Oyuncuların yere indikten sonra yapmaları gereken en önemli şey ise en kısa sürede tüm iyi silah ve ekipmanları toplayarak maç boyunca hayatta kalmaktır. Maç sonunda hayatta kalan son oyuncu oyunu kazanmış olur. PUBG son yıllarda oyunseverler arasında en çok oynanan ve dünya çapında turnuvalar düzenlenen büyük bir mobil oyundur.

●      Call of Duty: Modern Warfare II

2022 yılında yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunu olan Call of Duty: Modern Warfare II, Steam’de en çok oynanan oyunlardan biridir. Aynı zamanda çok oyunculu bir oyun olan Call of Duty: Modern Warfare II, oyunun diğer serilerine göre daha fazla aksiyon içeren ancak olayların daha yavaş işlendiği bir oyun. Oyunun hem tekli oyuncu hem de çoklu oyuncu modu bulunuyor. Call of Duty seven ve oyunun diğer serilerini oynamış olan oyuncular için bu oyun da bambaşka bir oyun deneyimi sunuyor.

 

Oyun severler için kesintisiz şekilde oyun oynamak ve sevdikleri oyunlara kolaylıkla erişebilmek oldukça önemli. Vodafone FreeZone Dünyası’nın gençleri için ise oyun oynamak çok daha keyifli. Red tarifelerine gelen FreeZone’lulara ilk 3 ay PC Game Pass üyeliği hediye. Aynı zamanda yine FreeZone’a gelenlere hem sosyal medya uygulamalarında hem de mobil oyunlarda geçerli tarifeye ek GB’lar da yine FreeZone’dan hediye. Hemen FreeZone’lu olmak ve FreeZone dünyasının avantajlarından yararlanmak için Vodafone online kanallarını ziyaret edebilirsiniz.

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele!