Kışın Gezilecek Yerler: Türkiye'de Muhteşem Kış Tatili Önerileri

24 Ocak 2024

Kışın Gezilecek Yerler: Türkiye'de Muhteşem Kış Tatili Önerileri

Türkiye; doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile keşfedilecek birçok harikası olan bir ülke. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Türkiye’nin dört bir yanı görülmeye değer onlarca güzellikle dolu. Bu içerikte Türkiye’de kışın mutlaka gezip görmen gereken yerleri araştırdık. Sen de kışın gezilecek harika rotalar oluşturmak istiyor ama nereden başlayacağına karar veremiyorsan bu içerik tam sana göre. İşte Türkiye’de kışın gezilecek yerler…

 

Türkiye’nin En İyi 15 Kış Tatili Rotası

Kış dendiğinde akla ilk gelen şeyler lapa lapa yağan kar, bembeyaz bir doğa ve kayak yapmaktır. Kimileri için ise kış yanan şöminenin başında yağan karı izleyip sıcacık bir kahve yudumlamaktır. Kış senin için her ne ifade ediyor olursa olsun Türkiye’de kış tatili için birçok güzel alternatif var. Hazırsan kışın Türkiye’de gidilebilecek yerler listemize başlıyoruz.

 

1.     Abant / Bolu

Kış tatili denildiğinde akla gelen ilk adreslerden biri hiç şüphe yok ki Abant. Kar yağdığında kartpostalları andıran bir görüntüye kavuşan Abant mutlaka kışın görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Abant’a gittiğinde gölün etrafına konumlanmış birbirinden güzel otellerde konaklayabilir, göl çevresinde keyifli bir yürüyüş yapabilir ya da birbirinden güzel ağaç türlerini barındıran ormanlarda trekking turlarına katılabilirsin.

 

2.    Sapanca / Kocaeli

Kışın Türkiye’de gezilecek yerler denildiğinde akla gelen en önemli lokasyonlardan biri de Sapanca. Her mevsim birçok şehirden ziyaretçilerin akınına uğrayan Sapanca, kış mevsiminde çok daha güzel.  Sapanca’da göl kenarında bisiklet turu atabilir, göl manzarası eşliğinde lezzetli bir kahvaltı yapabilir ya da birbirinden şık otellerinde konaklayabilirsin. Aynı zamanda Kartepe Kayak Merkezi’ne olan yakınlığı da Sapanca’yı kış tatili için öneriler listesinde oldukça cazip bir seçenek haline getiriyor.

 

3.    Uludağ / Bursa

Kışın gezilecek en güzel yerler arasında elbette ki Bursa Uludağ da var. Kaliteli kayak otelleri ve kışın bembeyaz kar örtüsüyle masalları andıran bir güzelliği olan Uludağ’ı kışın mutlaka ziyaret etmelisin. Özellikle de Uludağ’da kış mevsiminde gerçekleştirilen festivallere katılabilir, şehir merkezindeki tarihi eserleri gezebilir ve lezzetli bir iskender yiyerek tatilini çok daha keyifli hale getirebilirsin.

 

4.    Kapadokya / Nevşehir

Türkiye’nin en cazip turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya her mevsim insanı kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Ancak kış mevsiminde de kesinlikle görülmeye değer olan Kapadokya; peri bacalarının muhteşem görselliği hem konforlu hem de büyüleyici bir atmosfere sahip olan mağara otelleri ve lezzetli yemekleri ile kış tatili için oldukça ideal bir yer. Gün doğumu ile ünlü olan Kapadokya’yı kar yağarken balonla tepeden izleme keyfini mutlaka yaşamalısın.

 

5.    Safranbolu / Karabük

Safranbolu’da tertemiz havası, sakin yapısı ve meşhur Safranbolu Evleri ile Türkiye’de kışın gezilecek yerler arasında bulunuyor. En iyi korunan kentler arasında gösterilen Safranbolu özellikle de kış aylarında doyumsuz bir manzaraya sahip oluyor. Safranbolu Evleri’nin üzerini örten kar, özellikle de akşam olduğunda evlerden süzülen ışıklarla birlikte masallardan çıkmış gibi bir görüntü oluşturuyor.

 

6.    Erciyes / Kayseri

Türkiye’de kış aylarında gezilecek şehirler söz konusu olduğunda, ülkenin en ünlü kayak merkezine sahip olan Kayseri’yi de unutmamak gerekir. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Erciyes Kayak Merkezi özellikle de kış sporlarını sevenler için mükemmel bir lokasyon.

 

7.    Uzungöl / Trabzon

Kışın Karadeniz’e gitmek başlı başına muazzam bir deneyim. Dört mevsim ziyaretçilerine görsel bir şölen sunan Uzungöl ise Karadeniz’in kesinlikle görülmesi gereken en önemli noktalarından biri. Kış mevsiminde ise bambaşka bir atmosfere sahip olan Uzungöl kesinlikle kış aylarında gezilecek yerler listende yer almalı. Gölün çevresindeki ormanlık alanın karla kaplı manzarası eşliğinde sıcak bir çay içerek bu huzurlu ortamda ruhunu dinlendirebilirsin.

 

8.    Ayder Yaylası / Rize

Kış tatili önerileri listemizde yer alan sıradaki adres ise Rize Ayder Yaylası. Kar yağdığında göz alabildiğince beyaza bürünen Ayder Yaylası’nda kızak takımları ile kayak yapmanın tadını çıkarabilir, lezzetli bir yayla kahvaltısı yapabilir ve doyasıya kartopu oynayarak eğlenceli saatler geçirebilirsin. Aynı zamanda yaylaya yakın kaplıcaları ziyaret edebilir ve buradaki otellerde konaklayabilirsin.

 

9.    Kaz Dağları / Balıkesir

Tarih boyunca neredeyse tüm inançlar için kutsal sayılan Kaz Dağları’da kış seyahat önerileri listemizdeki yerini alıyor. Kaz Dağları Milli Parkı, Sarıkız türbesi, Adatepe Köyü, Zeus Altarı, ve Ağlayan Şelale gibi birçok gezi alternatifine sahip olan Kaz Dağları kesinlikle kış mevsiminde görülmesi gereken bir lokasyon.

 

10.  Palandöken / Erzurum

Türkiye’nin en meşhur kayak merkezlerinden biri olan Palandöken de kışın gezilecek güzel yerler arasında. Tertemiz dağ havasını içine çekerek kar üzerinde güzel bir yürüyüş yapabileceğiniz ya da tüm kış sporlarını gerçekleştirebileceğin Palandöken’de birbirinden güzel dağ otellerinde konaklayabilirsin. Aynı zamanda Erzurum’da bulunan birbirinden önemli tarihi eserleri de ziyaret ederek kendin için harika bir kültür turu oluşturabilirsin.

 

11.  Çıldır Gölü / Kars

Ardahan ve Kars sınırı boyunca uzanan ve her mevsim muhteşem bir görselliği ziyaretçilerine sunan Çıldır Gölü, kış mevsiminde görebileceğin en güzel yerlerden biri. Kış aylarında yüzeyinin büyük bir kısmı buz tutan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak gezilerine katılabilir, Eskimo usulü balık avcılığı yapan kişileri izleyebilir ve buz tutmuş göl üzerinde yürümenin heyecanını yaşayabilirsin. Aynı zamanda gölün buz tutması ile ortaya çıkan eşsiz gün doğumu manzarasını da kesinlikle görmelisin.

 

12.  Ağva / İstanbul

Muhteşem bir doğaya sahip olan Ağva, İstanbul’a yakın olması ile özellikle de şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyen İstanbulluların en çok ziyaret ettiği mekanlardan biri. Karadeniz’e dökülen Göksu ve Yeşil Çay nehirleri arasında yer alan Ağva’da küçük teknelerle ya da su bisikletleri ile harika geziler yapabilirsin. Kışın kar altında oldukça güzel manzaralara ev sahipliği yapan Ağva’da birbirinden güzel butik otellerde kalabilir, uzun doğa yürüyüşleri yapabilir ve sakinliğin tadını çıkarabilirsin.

 

13.  Fethiye / Muğla

Kış tatili için daha ılıman ve dondurucu soğuktan uzak bir yer arıyorsan gitmen gereken yerler kesinlikle Ege ve Akdeniz şehirleri. Bu anlamda Fethiye, yaz mevsiminin aksine kışın çok daha sessiz ve sakin bir hale gelen koyları, huzur dolu otelleri ve eğlenceli kış aktiviteleri ile kış tatili için gidebileceğin harika yerlerden biri. Kış aylarında Fethiye’ye gittiğinde yamaç paraşütü yapabilir, ata binebilir, ATV ile safari turlarına katılabilir ve Kordon’da muhteşem deniz manzarasına karşı keyifli bir kahvaltı yapabilirsin.

 

14.  Pamukkale / Denizli

Pamukkale’yi yalnızca yazın gezilecek yerler listesinde tutuyorsan kesinlikle yanılıyorsun. Çünkü Pamukkale kış mevsiminde de kesinlikle görülmesi gereken harika manzaralara sahip. Özellikle de Pamukkale’de travertenlerin hemen üzerinde kalan alanda bulunan Hierapolis Antik Kentini kış mevsiminde ziyaret etmelisin. Bu antik kentin içerisinde yer alan ve yaz kış sıcaklığı hiç değişmeyen Kleopatra Havuzunda kışın havuza girmenin keyfini de yaşayabilirsin.

 

15.  Ilgaz / Kastamonu

Kışın gidilebilecek en iyi yerlerden biri de Kastamonu Ilgaz. Özellikle de kış sporlarını sevenler için oldukça ideal olan Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Yıldıztepe Kayak Merkezi kış tatili için oldukça ideal. Bunların dışında Bozan Kaplıcası, Alpsarı Göleti ve Kadınçayırı Tabiat Parkı da harika kış manzaraları ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

 

Kış tatili için rotanı belirlediysen ve Vodafone FreeZone’lu isen FreeZone güzelliklerinden sana harika bir fırsat var. Vodafone FreeZone’lular Seyahat Yanımda ile alacakları şehirlerarası otobüs biletlerinde 100₺ indirim kazanıyor. Sen de bu harika fırsattan yararlanmak için Vodafone Yanımda uygulamasındaki “Fırsatlar Dünyası” içindeki Seyahat Yanımda otobüs bileti sayfası üzerinden indirim kodunu alarak indirimli şekilde seyahat etmenin keyfini çıkarabilirsin. Eğer sen de 26 yaş altındaysan ancak FreeZone’lu değilsen hemen kendine en uygun tarifeyi seçerek FreeZone’lu ol.  

 

 

Yeme-içme indiriminde, sinema, otobüs bileti ve daha birçok marka fırsatı FreeZone’da, hemen incele!

Teklifleri gör!