Çıkış Yap
Vodafone Yanımda İnternet sayfasından çıkmak üzeresiniz. Oturumunuzu sonlandırmak istediğinize emin misiniz?
Vodafone olarak amaç odaklı şirket yaklaşımımızın temelinde telekomünikasyon ve iletişim teknolojileri sektörünün küresel ve yerel sorunlara çözüm olma potansiyelini ortaya çıkarmak yer alıyor. Vodafone Türkiye olarak işimizi yaparken paydaşlarımız için de değer yaratmayı etki odaklı ürün ve hizmetler, program ve projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda çevresel farkındalık yaratmak amacıyla "Yeşil Gezegen" sürdürülebilirlik projesini başlattık. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz projede, Türkiye'nin farklı illerinde 7-14 yaş arası öğrencilere iklim değişikliği, elektronik atık dönüşümü, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında online ve yüz yüze eğitimler veriyoruz. Proje sonucunda düzenlediğimiz fikir maratonlarıyla eğitim alan çocukların çevre sorunlarıyla ilgili dijital çözümler üretmelerini bekliyoruz.
Daha sürdürülebilir bir gelecek hedefimizle geri dönüştürülmüş plastikten üretilen yeni Eko-SIM kartlar ile dünyada yıllık 320 ton, Türkiye’de ise yaklaşık 20 ton yeni plastik kullanımını önlemiş olacağız. Geri dönüştürülebilen kağıttan üretilen zarflar içinde müşterilerimizin kullanımına sunacağımız Eko-SIM kartlar ile çevresel sürdürülebilirliğe katkı sunmaya devam edeceğiz.
E-atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirdiğimiz projede Türkiye’nin farklı noktalarına yerleştirdiğimiz e-atık kutuları ile tonlarca e-atık topladık. Bu e-atıkların geri dönüşümünden elde ettiğimiz gelirle Mardin, Samsun, Gaziantep, Adana, Bingöl, Uşak ve Çanakkale’deki okullarda öğrencilerin ücretsiz eğitim alabilecekleri kodlama sınıfları açtık. Açılan kodlama sınıfları uzaktan eğitime destek olmak amacıyla EBA destek noktaları olarak da hizmet verecek. Bugüne kadar binlerce çocuğa ulaştığımız projede, gelecek dönemde kurumsal iş ortaklarımızın binlerce çalısanının desteğıyle toplayacağımız e-atıkları da geri dönüştürerek Türkiye’nin çesitli illerinde kodlama sınıfları açmaya devam ediyoruz.
Amaç odaklı iş stratejimiz kapsamında e-atık sorununun çözümü için inovatif yaklaşımlar geliştiriyoruz. E-atıkların döngüsel ekonomi modeliyle geri dönüştürülmesi çevresel bir soruna çözüm getirirken, aynı zamanda ekonomik fırsatlar da barındırıyor. Lisanslı kuruluşlarla yaptığımız iş birliği ile daha önce hurda olarak yollanan e-atıkları değerlendiriyoruz. Geliştirdiğimiz iş modelinde hasarlı ekipmanlar onarılarak tekrar kullanılır hale getiriliyor ve farklı ülkelerdeki telekom şirketlerine satılıyor.
ReWorld Açık İnovasyon Programı’nin ilk süreci tamamlandı. 18-30 yaş arası gençlerin başvurusuna açık olan programda, “E-atık meselesine nasıl kapsayıcı, sistematik ve döngüsel çözümler üretiriz?” sorusuna yenilikçi, teknolojik ve sürdürülebilir çözüm önerileri arandı.
Gençler,
konularında çözüm fikirleri geliştirirken, e-atıklar ve sürdürülebilirlik hakkında bilgi ve deneyim kazandılar.