Yüksel Toksöz ile VALORANT’ın yeni ajanı Iso incelemesi!

16 Ocak 2024

Yüksel Toksöz ile VALORANT’ın yeni ajanı Iso incelemesi!

VALORANT'ın 24 numaralı ve en yeni “Düellocu” ajanı Iso 1 Kasım itibariyle ajanlarımız arasındaki yerini alıyor. Bu yakışıklı Çinli Radyant abimiz gerçekten havalı duruyor ve daha önceki her düellocuda olduğu gibi çıkışı öncesinde oyuncuları heyecanlandırmayı başarıyor. Yeni ajanımızın yeteneklerine, ne işe yaradıklarına ve gerçekten düşünüldüğü kadar güçlü olup olmadığına hep birlikte bakalım.

 

Iso'nun imza yeteneği olan E yeteneği Double Tap olarak adlandırılıyor. Bu yetenek 150 krediye satılıyor ve 2 yük edinebiliyorsunuz fakat imza yeteneği olduğu için 1 yük zaten round başında hazır bir şekilde size geliyor. Yeteneğin işlenişi Reyna'nın Q ve E yeteneklerine benzer fakat kullanımı bana kalırsa daha zor. Bir düşmanı öldürdüğünüzde veya ölen bir düşmana hasar verdiğinizde o düşmanın üstünde bir küre çıkıyor ve bu küreyi belli bir süre içerisinde kırarsanız basit bir kalkan kuşanıyorsunuz. Bu kalkan; 1 Classic mermisi olabilir, 1 Vandal mermisi olabilir, 1 Operator mermisi veya Raze ultisi de olabilir tek bir darbede kırılıyor. Ultilerden korunmak adına bence güzel bir yetenek fakat kaotik savaşlar sırasında, özellikle de canınız azken o kadar da güçlü olduğunu düşünmüyorum. Elbette sizi ilk saldırılardan koruyor fakat geri saldırı konusunda kalkan fırsatını iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Reyna'da kürelere bakmasanız bile yetenekleri kullanabilirken burda yeteneğe hedef alma gerekliliği bence yeteneğin kullanımını zorlaştırıyor ve bu yönden de Reyna'nın gerisinde kaldığını düşünüyorum. Bu sebepten dolayı birçok savaşta kalkanı almaya çalışırken aiminiz bozulacağından ölebilirsiniz. Aimlab ustaları diğer oyunculara göre bu yeteneği daha rahat kullanacaktır :)

 

Q yeteneğimiz Undercut olarak adlandırılıyor. Yeteneğin 2 yükü var ve her bir yük 200 krediye satılıyor. Bu yeteneğin çalışma mantığı Omen'ın Paranoya yeteneği ile tamamen aynı, özellik olarak ise Paranoya'nın aksine düşmanları kör etmiyor ancak onları Zayıflatma etkisine sokuyor. Bu Zayıflatma etkisi de düşmanlara 2 katı daha fazla hasar vermenize imkân sağlıyor. Örnek olarak Killjoy'un Alarmbot'unu gösterebiliriz. Yetenek duvarlardan geçebildiği için dikkatsiz kullanımlarda takım arkadaşlarınıza da Zayıflatma etkisi veriyor. Doğrusu bölgelere girişlerde, hızlı bir şekilde gireceğiniz savaşlarda yeteneğin olumlu etkisi olacağını düşünüyorum fakat destek ajanlarında bu yetenek her zaman yan bir özellik olarak geliyor. Yine Alarmbot'tan örnek vermek gerekirse, yetenek hem bilgi topluyor hem de zayıflatma etkisi veriyor. Yine Viper'ın Asit Havuzu da buna örnek hem hasar hem zayıflatma etkisi veriyor. Eğer düzgün kullanılırsa bence avantaj sağlayacak bir yetenek ama oyun değiştirici bir güce sahip olduğunu zannetmiyorum.

 

C yeteneği Contingency olarak adlandırılıyor. Yetenek 1 yüke sahip ve 250 krediden satılıyor. Yeteneğe kısaca mermi geçirmeyen Harbor duvarı dadiyebiliriz ve açıkçası ben Harbor duvarının da bu mantıklı çalışmasını isterdim.Duvarın hiçbir şekilde kırılmıyor olması güzel bir artı. Yetenek, diğer ajanlarınflash yetenekleriyle birlikte kombo yapılabilirse çok daha kullanışlı bir hale geliyor. Bölge girişlerinde takım arkadaşlarınıza gerçekten yardımcı olacaktır ama yine de yeteneği dikkatli kullanmak önemli. Sis yeteneklerinde olduğu gibi olası basit hatalar sizin ve takım arkadaşlarınızın ölümüne sebep olabilir. Güzel ve dengeli bir yetenek.

 

Son olarak ultimiz Kill Contract olarak adlandırılıyor ve ultiyi kullanmak için 7 ulti yükü gerekli. Oyundaki en farklı ultilerden biri çünkü direkt olarak birdüşmanla farklı bir savaş alanına gidiyorsunuz. Yeteneği kullandığınız zamanbelirlli bir alan içerisinde (yeteneğin etki alanını Breach veya Fade ultisi gibidüşünebilirsiniz) yeteneğin temas ettiği ilk düşman ile başka bir düello alanınaışınlanıp orada 1v1 savaşıyorsunuz. Oynaması kesinlikle keyifli fakat etkiaçısından o kadar da iyi olmayan bir ulti. Ultinin sizi yolladığı düello alanındahiçbir şekilde yetenek kullanamıyorsunuz. Aynı zamanda bu alana girdiğinizderakibinizin ve sizin canınız yenileniyor ama kazanan taraf ulti alanından çıkarkeneski canına geri dönüyor. Çeşitli senaryolarda gerçekten kullanışlı olacaktır,örneğin Jett veya Chamber ultisi açmış fakat silahı olmayan düşmanları ya dauzak mesafede kötü silahı olan düşmanları ulti alanınız içerisine alabilirsenizonları rahatlıkla öldürüp takımınıza avantaj sağlayabilirsiniz. Ama diğer yöndendüşünürseniz, sizin iyi bir silaha sahip olmadığınız durumlarda bence kullanılmasımantıksız. Aynı şekilde ulti alanı içerisine karşı takımın en kötü oyuncusunuçekebileceğiniz gibi 29/5 giden çılgın bir oyuncuyu da çekmeniz mümkün, işte ozaman size kolay gelsin :)Genel hatlarıyla yeni ajanımız Iso bu şekilde. Uzun bir aradan sonra yeni birdüellocu görmek bence kesinlikle güzel oldu fakat profesyonel oyuncuların Iso'yuJett veya Raze yerine 1. tercih yapacaklarını düşünmüyorum. İkinci düellocutercihi olarak bence iyi bir opsiyon olacaktır ama profesyoneller tarafındanincelendikten sonra karakterde bazı değişikliklerin yapılacağını da düşünüyorum.Tercih durumuna bakarken Iso iyi mi kötü mü diye değil de Jett ve Raze'in yerinialabilir mi, bu karakterlerin yaptıklarını yapabilir mi diye bakmak gerekiyormaalesef ve VALORANT'ın bu ilk ajanları çıtayı çok yüksek bir noktaya çıkardı.Dereceli maçlarda da bireysel oyuncular için Reyna'nın yine daha çok tercihedileceğini düşünüyorum ama mutlaka Iso'da ustalaşacak yeni isimler deduyacağız. Yeni ajanı oynaması kesinlikle keyifli ve aim'i iyi olanınödüllendirileceği bir ajana benziyor, umarım VALORANT'a renk katacak bir ajanolur.

 

Valorant inceleme içeriğinin sonunda bir güzel haber de FreeZone’lular için verelim. Genç olmanın en güzel yanlarından biri olan FreeZone’un saçma güzel dünyasında oyun oynamak çok daha keyifli! Çünkü FreeZone’lular Vodafone Mobil Ödeme ile yaptığı E-Pin alışverişlerinde 50 TL indrim kazanıyor. Freezone güzellikleri ile genç olmak da Freezone’lu olmak da çok güzel. Çünkü 26 yaşının altındaki gençler paketlerinden yemeden doyasıya TFT oynayabiliyor. Oyun ve sosyal medya uygulamalarında geçerli ek GB’lar ve sınırsız WhatsApp da var. Hemen FreeZone’agel ve gamer olmanın keyfini çıkar.

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele