Valorant Karakterleri ve Özellikleri

22 Ocak 2024

Valorant Karakterleri ve Özellikleri

Online oyunlar gün geçtikçe oyunseverler arasında daha popüler bir hale geliyor. Birçok farklı oyun türü kendi hayran kitlesini oluşturmuş durumda. En çok tercih edilen oyun türleri arasında FPS yani First Person Shooter (birinci şahıs nişancı) oyunları yer alıyor. Bu oyunlardan biri de Valorant. Riot Games tarafından geliştirilmiş ve 2020 yılında yayınlanmış olan Valorant, çok oyunculu ve stratejiye dayalı birinci şahıs nişancı oyunlarından biri. Valorant hakkında araştırma yapan oyuncular en çok bu oyunun nasıl oynandığı ve oyun içerisinde yer alan karakterlerin özelliklerini merak ediyor. Valorant karakterleri ve oyun hakkında merak edilen tüm detaylar içeriğimizde.

 

Valorant Nasıl Oynanır?

Valorant birinci şahıs nişancı türünde bir oyundur. Valorant’ta 5’er kişiden oluşan iki takım karşılaşır. Takımlardan biri saldırı diğeri ise savunma rolündedir. Karşılaşmalar 2 devre şeklinde oynanır. 2 devrenin toplamında 25 tur oynanır ve 13 tur kazanan karşılaşmanın galibi olur. Her maç 30 saniyelik silah satın alma süreci ile başlar. 30 saniyelik süre tamamlandığında saldırı pozisyonunda olan takım “spike” adı verilen cihazı hedef noktalara yerleştirmeye savunma pozisyonundaki takım ise buna engel olmaya çalışır. Oldukça heyecanlı bir oyun olan Valorant’ta oyunun gidişatını etkileyecek özelliklere sahip farklı karakterler bulunur. Valorant ajanları olarak bilinen bu karakterlerin kaç tane olduğu ve karakterlerin hangi özelliklere sahip olduğu da oyuncular tarafından merak ediliyor. Gelin Valorant karakterleri ve özellikleri nelermiş biraz daha detaylı inceleyelim.

Valorant Karakterleri Nelerdir?

FPS türündeki en popüler oyunlardan biri olan Valorant, oyunun akıcılığı ve heyecanlı karşılaşmaları ile olduğu kadar birbirinden farklı özelliklere sahip karakterleri ile de oyuncuların büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Oyuncular karakterler hakkında öncelikle “Valorant’ta kaç karakter var?” sorusunun cevabını merak ediyor. Valorant’ta toplam 21 karakter yer alıyor. Bu karakterlerden 10 tanesi kadın, 11 tanesi ise erkek karakterler.

 

Valorant Karakter İsimleri Nelerdir?

Valorant’ta birbirinden farklı özelliklere sahip 21 adet karakter bulunur. Bu karakterlerin özelliklerini incelemeden önce Valorant tüm karakterler isimlerini açıklayalım. Valorant kadın karakterler; Jett, Raze, Sage, Viper, Reyna, Killjoy, Skye, Astra, Neon ve Fade olarak isimlendirilmiştir. Erkek Valorant karakterleri isimleri ise; Breach, Omen, Brimstone, Phoenix, Sova, Cypher, Yoru, Kay/O, Chamber, Harbor ve Gekko’dur. Her karakterin oyunun gidişatını etkileyen ve takımın zafere ulaşmasını kolaylaştıracak farklı özellikleri bulunur.   Valorant bütün karakterler birbirinden farklı rollere ve özelliklere sahiptir. Karakter isimlerinin ardından merak edenler için Valorant karakter özellikleri nelermiş detaylı şekilde inceleyelim.

 

Valorant Karakterleri ve Karakter Özellikleri Nelerdir?

Valorant ajan özelliklerioldukça değişik şekilde kurgulanmıştır. Tüm karakterlerin özelliklerinden kısaca bahsedelim.

 

●      Jett:  

Düellocu rolündeki bir karakter olan Jett, çevik ve darbelerden kaçmaya dayalı bir yapıya sahiptir. Her çatışmada üstünlüğü açıkça belli olan Jett, tek vuruşta düşmanını öldürebilen bıçaklar fırlatır.

 

●      Raze:

Raze de düellocu rolündeki bir karakter. Karakterin tüm özellikleri hasar vermeye yönelik şekilde tasarlanmış. Patlayıcı çantası ve renk tesirli bomba fırlatma özelliklerine sahip olan Raze, direkt olarak düşmanı yok etmeye odaklıdır. Aynı zamanda Raze, Valorant karakter özellikleri açısından en saldırganı olarak nitelendirilir.

 

●      Breach:

Valorant karakterler listesindeki insanüstü güçlere sahip olan Breach öncü rolünde. Tüm yetenekleri düşmanlarını sersemletecek şekilde geliştirilmiştir. Breach, duvarların içinden geçen bir patlama oluşturur ve düşmanlarını kör edebilir.

 

●      Omen:

Kontrol uzmanı rolündeki Omen duvarlardan geçen paranoya atışı sayesinde düşmanlarını kör edebilir ve yine fırlattığı gölge küresi ile düşmanlarının görüşünü kesebilir. Ancak Omen’in en tehlikeli özelliği gölgelerin içinden özelliği ile haritanın istediği yerine kendini fark ettirmeden ışınlanabilmesi. Omen ışınlandığında nereden çıkacağını asla bilemezsiniz.

 

●      Brimstone:

Kontrol uzmanı rolündeki Brimstone, yakıcı özelliği ile kısa süreli de olsa belli bir zemini alevle kaplar. Bu da takımına dumanlı bir hava sahası ile kolay hareket alanı oluşturur. Uydu saldırısı özelliği ile de düşmanlarına lazer ile yüksek miktarda hasar veriyor.

 

●      Phoenix:

Düellocu bir karakter olan Phoenix, ördüğü ateşten duvar ile hem düşmanın görüşünü engeller hem de duvara temas eden düşmanlara büyük hasar verir. Aynı zamanda kontrol edilebilir bir klon yaratarak kısa süreliğine de olsa iki kişilik oynamayı mümkün kılar.

 

●      Sage:

Gözcü rolündeki Sage bulunduğu her yerde hem kendini hem de takımını güvende tutar. Aynı zamanda ölen takım arkadaşlarını hayata döndürme özelliği de bulunan Sage, agresif saldırıları bertaraf edebilir.

 

●      Sova:

Öncü karakterlerden bir diğeri olan Sova, düşmanlarının yerini en iyi şekilde tespit edebilir. İz sürme ve yok etme yetenekleri ile düşmanların Sova’dan kaçması hiç de kolay değildir.

 

●      Viper:

Kontrol uzmanı rolünde olan bu karakter zehir yüklü kimyasal silahları ile savaş alanını kontrol altında tutar. Aynı zamanda da tüm düşmanların görüşünü alt üst etme yeteneğine de sahiptir.

 

●      Cypher:

Düşmanın her hareketini bilen, her sırrını duyan ve her manevrasını gören Cypher gözcü rolündeki bir karakter. Bu özellikleri ile adeta bir bilgi uzmanı ve gözetleme ağı görevinde olan Cypher’ın gözü her zaman düşmanlarının üzerinde.

 

●      Reyna:

Teke tek çatışmalarda düşmanlarını ezici şekilde yok eden Reyna tam bir düellocu. Öldürdüğü düşmanların geride bıraktığı ruh kürelerini tüketerek kendi canını yenileyen Reyna tam bir ruh emici.

 

●      Killjoy:

Gözcü rolündeki bu karakter aynı zamanda bir mucit. Kendi icat ettiği silahlar ile savaş meydanında tam kontrol sağlar. Silahlarının verdiği hasar düşmanlarını yok etmekte yetersiz kalırsa robotlarından yardım alarak düşmanlarını yok eder.

 

●      Skye:

Öncü rolündeki bu karakter gücünü kendisine eşlik eden vahşi hayvan ordusundan alır. Düşmanın dikkatini dağıtan bu hayvanlar savaşın gidişatını değiştirir. Skye aynı zamanda takım arkadaşlarını iyileştirme yeteneğine de sahip.

 

●      Yoru:

Düellocu rolündeki Yoru düşmanlarını farklı şekillere girip kandırması ile savaşın gidişatını değiştiriyor. Boyutlararası geçiş özelliği de Yoru’yu düşmanları tarafından görünmez ve hasar verilemez hale getiriyor.

 

●      Astra:

Kozmosun enerjisini kullanarak savaş meydanını kendi takımının lehine çevirebilen Astra kontrol uzmanı rolünde. Astral seyahat özelliği ve stratejik öngörü yeteneği ile düşmanın bir sonraki hamlesinden her zaman haberdar.

 

●      Kay/O:

Öncü rolündeki bu karakter radyantları etkisiz hale getirmek üzere tasarlanmış bir savaş makinesi. Düşmanların tüm yeteneklerini etkisiz hale getirir ve rakiplerinin kendisine karşı koymasını imkânsız hale getirir.

 

●      Chamber:

Şık tarzı ve sahip olduğu silahlarla oyunun en iyi gözcü karakterlerinden olan Chamber, her atışında öldürücü bir isabetliliğe sahip. Üstün görüş mesafesi sayesinde en uzak mesafedeki rakiplerini avlayabilir.

 

●      Neon:

Filipinli bir düellocu olan Neon, ürettiği biyoelektrik dalgalarını düşmanlarına fırlatır ve düşmanlarını en hazırlıksız oldukları anda avlar.

 

●      Fade:

Gelelim oyunun tek Türk ajanı olan Fade’ye. Öncü rolündeki Fade gece karanlığı yeteneği ile düşmanlarını sağır eder ve onları çürütür. Musallat yeteneği ile fırlattığı küre görüş menzili içindeki tüm düşmanların yerini açıkça gösteriyor. Ecel özelliği ise düşmanın görüş alanını kısıtlıyor.

 

●      Harbor:

Kadim teknolojilere ve suya hükmetme yeteeğine sahip olan Harbor bir kontrol uzmanı. Suya hükmetme yeteneği sayesinde savaş sırasında fırtınalar oluşturarak düşmanlarını yok eder ve takımını korur.

 

Online oyun oynamak büyük bir keyif. Oyun keyfinizi katlayacak fırsatlar ise FreeZone’da. FreeZone fırsatları ile FreeZone’a gelenlere online oyunlarda geçerli ek GB’lar hediye. Hemen FreeZone’lu olmak için Vodafone online kanallarını ziyaret edebilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen incele!