Valorant İsim (Nick) Değiştirme Nasıl Yapılır?

22 Ocak 2024

Valorant İsim (Nick) Değiştirme Nasıl Yapılır?

Son yılların en popüler FPS türündeki oyunlardan biri de hiç kuşku yok ki Valorant. Riot Games tarafından geliştirilen ve piyasaya sunulduğu 2020 yılından itibaren hem ülkemizde hem de dünya üzerinde en çok oynanan oyunların başında gelen Valorant oyun dünyasında bir fenomen haline geldi. Online olarak oynanan Valorant’ta oyuncu isimleri de oldukça önemli bir konu. Oyun için kaydolunduğunda oyunculardan bir nick belirlenmesi istenir. Bazı oyuncular ise ilk etapta belirledikleri nicklerini belli bir zaman sonra değiştirmek isteyebilir. Oyun içerisinde isim değiştirme işlemi ile ilgili herhangi bir ayar bulunmadığı için oyuncular en çok Valorant isim değiştirme konusu hakkında araştırma yapıyor. Eğer sen de Valorant kullanıcı adı değiştirme işleminin nasıl yapıldığını merak ediyorsan içeriğimizi okumaya devam edebilirsin.

 

Valorant ID Değiştirme Nedir?

Riot Games, en ünlü oyunu olan League of Legends’ı piyasaya sürdükten sonra uzunca bir süre başka bir oyun geliştirmedi. 2020 yılından sonra sadece LOL oyununun geliştiricisi olmaktan çıkarak Valorant, LOL: Wild Rift, Teamfight Tactics gibi birçok popüler oyunu piyasaya sürdü. Oyun çeşitliliğinin artması nedeniyle Riot Games kullanıcı adı ve hesap sistemini de yeniden gözden geçirme ihtiyacı duydu ve oyuncuların her oyun için ayrı bir hesap açması yerine “Riot ID” adını verdiği tek bir hesap sistemini devreye aldı. Bu sistem sayesinde Riot Games’in tüm oyunları için tek bir Riot ID kullanılması yeterli oldu. Valorant ID değiştirme işlemi diğer Riot Games oyunlarından biraz daha farklı bir şekilde ilerliyor. Bazı Riot Games oyunlarında isim değiştirmek için oyun içi para birimi harcamak yeterli olurken Valorant’ta isim değiştirmek için daha farklı bir yol izlemek gerekiyor. Valorant nick değiştirme işleminin detayları nelermiş birlikte bakalım.

 

Valorant İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?

Valorant oyuncuları oyuna giriş yapmak için kayıt sırasında bir kullanıcı adı belirlemek zorundadır. Ancak zaman içerisinde bazı nedenlerden dolayı oyuncular kullanıcı isimlerini değiştirmek isteyebilir. Valorant’ta isim değiştirme işlemi oyun içerisinden gerçekleştirilemiyor. Peki Valorant ad değiştirme işlemi nasıl gerçekleşir? Bu işlem için izlemen gereken adımlar şunlar:

 

  • Eğer cihazında Valorant açısa öncelikle oyundan çıkış yapmalısın.
  • Ardından Riot Games hesabına giriş yap.
  • Kayıtlı e-posta adresine gönderilen Riot giriş onay kodunu istenen alana gir.
  • Ekranın sol köşesinde yer alan Riot ID sekmesine tıkla.
  • Valorant nickinin yanında yer alan kalem (düzenleme) simgesine tıkla.
  • Bu alana yeni Valorant ismini yaz.
  • İsmini değiştirdikten sonra Valorant isim değiştir işlemini tamamlamak için kaydet tuşuna bas.
  • İşlem tamam!

 

“Valorant nick değiştir” sorgusu Valorant oyuncularının internet üzerinde en sık gerçekleştirdiği aramalardan biri. Yukarıda sıralanan işlemleri gerçekleştirerek kolay bir şekilde ve kısa sürede Valorant ismini değiştirebilirsin. Görüldüğü gibi Valorant isim değiştirme işlemi tamamen ücretsiz. Riot Games’in bir diğer oyunu olan League of Legends’da isim değiştirmek için ise para harcaman gerekir.

 

Valorant İsim Değişikliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Valorant isim değişikliği hem ücretsiz hem de kolay gerçekleştirilen bir işlem. Oyuncuların isim değişikliği gerçekleştirirken dikkat etmeleri gereken birkaç nokta bulunuyor. Bu noktalar ise şunlar;

 

  • Oluşturacağın kullanıcı adının en az 3 en fazla ise 16 karakterden oluşması gerekir.
  • Oluşturacağın yeni isimdeki karakterler özel karakterler ve rakamları içerebilir.
  • İsim değişikliği gerçekleştirirken seçeceğin ismin içerisinde “riot” kelimesini kullanamazsın.
  • Valorant isim değişikliği için belirli bir sayı sınırı bulunmaz. İsmini dilediğin kadar değiştirebilirsin. Ancak isim değişikliği gerçekleştirdikten sonra 30 gün boyunca tekrar isim değiştiremezsin. Bu nedenle kendinize iyi bir kullanıcı adı seçmelisin.
  • Valorant adını değiştirdiğinde, oluşturduğun yeni nick diğer tüm Riot Games oyunlarında geçerli olacaktır.
  • Seçeceğin isimde Riot Games’e ait özel nickleri kullanmak ya da küfür, hakaret içerikli kelimeleri bulundurmak yasaktır.

Valorant Nasıl Bir Oyun?

Son yılların fenomen oyunlarından bir olan Valorant, FPS türünde çevrimiçi bir oyundur. FPS’nin açılımı “First Person Shooter” yani “Birinci Şahıs Nişancı” anlamına gelmektedir. Kısacası Valorant, çok oyunculu, çevrimiçi bir nişancılık oyunudur. Oyunun geliştiricisi Riot Games’tir ve oyun 2020 yılında piyasaya sürülmüştür. Valorant, Counter Strike: Global Offensive ile büyük oranda benzerlikler taşır. Valorant’ta 5 ‘er kişilik 2 takım mücadele eder. Bu takımlardan biri saldırı diğeri ise savunma pozisyonundadır. Karşılaşma başlamadan önce her iki takıma da 30 saniyelik silah satın alma süresi tanınır. Bu sürenin sonunda saldırı takımı “spike” adı verilen bir cihazı hedef noktalara yerleştirmeye çalışır. Savunma takımı ise, saldırı takımının bu hamlesini engellemeye çalışır. Karşılaşma 2 devre halinde oynanır ve bu devrelerde toplam 25 tur bulunur. 13 tur kazanan takım karşılaşmanın galibi olur.

 

Valorant’ta birbirinden farklı özelliklerde toplan 22 adet karakter bulunur. Bu karakterlere Valorant ajanları da denir. Bu karakterlerden 10 tanesi kadın 11 tanesi ise erkektir. Her karakterin kendine özgü bir gücü bulunur ve bu güç sayesinde karşılaşmaların seyri değişebilir. Bu nedenle karşılaşmaya başlamadan önce seçilecek karakterlerin önemi büyüktür. Karakterlerin oyun içerisinde bazı temel rolleri vardır. Bu roller; gözcü, öncü, kontrol uzmanı ve düellocu olarak belirlenmiştir. Her karakterin bir rolü bulunur. Valorant’ın kadın karakterleri; Jett, Raze, Sage, Viper, Reyna, Killjoy, Skye, Astra, Neon ve Fade olarak isimlendirilmiştir. Fade karakteri ise oyunun ilk Türk karakteri olma özelliğini taşır. Oyunun erkek karakterlerinin isimleri ise; Breach, Omen, Brimstone, Phoenix, Sova, Cypher, Yoru, Kay/O, Chamber, Harbor ve Gekko’dur.

Valorant hem içerdiği karakterlerle hem de kaliteli oyun grafikleri ile oyunseverler tarafından çok sevilen oyunlardan biridir. Özellikle de karakterlerin sahip olduğu özellikler oyuna hem heyecan hem de büyük oranda akıcılık kazandırmış. Ancak Valorant’ın çok sevilen bir oyun olmasının en önemli nedeni tamamen ücretsiz bir oyun olması. Bu nedenle de Valorant oyunseverler tarafından sıkça oynanan bir online oyun haline gelmiş durumda.

 

Online oyun oynamak birçok kişi için oldukça önemli bir konu. Turnuvaları takip etmek, oyun saatlerinde online olmak ve oyunda ilerlemek oyun tutkunları için büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle de diledikleri her an oyuna dahil olmak için kesintisiz internet erişimine ihtiyaç duyarlar. Vodafone FreeZone’lular ise online oyunlar için ihtiyaç duydukları internet için endişe duymadan sadece oyun oynamanın keyfini çıkarırlar. Vodafone FreeZone’un avantajlı dünyasında her şey mümkün. Örneğin FreeZone’un gamer tarifeleri birçok oyun ve uygulamada internetinizden yemiyor. FreeZone’lulara ise GB’ları düşünmeden keyifle oyun oynamak kalıyor. 26 yaş altındaki tüm Vodafone müşterileri FreeZone’ludur. Henüz Vodafone’lu olmadıysan ve FreeZone’un avantajlarla dolu dünyasına dahil olmak istiyorsan Vodafone online kanalları üzerinden başvurunu gerçekleştirebilirsin.

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele!