PC ve Mobil En İyi Battle Royale Oyunları

22 Ocak 2024

PC ve Mobil En İyi Battle Royale Oyunları

Online oyunlar son yıllarda büyük bir yükselişte. Özellikle de internetin bu denli yaygınlaşması, teknolojik gelişmelerle oyun grafiklerinin ve tasarımlarının çok daha iyi bir hale gelmesi ve PC oyunlarının mobil oyun versiyonları olarak düzenlenmesi de online oyunlara olan ilginin çok daha fazla artmasına neden olmuştur. Hem PC hem de mobil cihazlar için birçok farklı oyun türüne erişmek mümkün. Oyun severler tarafından en çok tercih edilen oyun türlerinden biri de battle royale oyunları. Hem PC hem de mobil cihazlar için farklı isimlerde üretilmiş olan battle royale oyunlarının en iyilerini içeriğimizde bulabilirsiniz.

 

Battle Royale Oyunu Nedir?

Birçok oyun türü içerisinde en çok tercih edilenlerden biri olan battle royale oyun, oyuncuların minimum sayıda ekipman ile mücadele etmeye başladığı ve rakiplerini elemek için gerekli ekipmanları bulmak için çaba sarf ettiği bir oyun türüdür. Aynı zamanda battle royale oyunlar süresince son oyuncu kalana kadar mücadele devam eder ve oyun haritası gittikçe daralır. Bu tür oyunların temel amacı hayatta kalmaktır. Oyun süresince tüm oyuncular oyun haritasındaki gerekli envanterleri toplayarak diğer oyuncuları oyun dışı bırakmaya çalışır. Oyun haritasında hayatta kalan son oyuncu oyunu kazanmış olur. Oyun dünyasının battle royale oyunlar ile tanışması H1Z1 isimli oyunla gerçekleşti. Ancak bu tür oyunların altın çağını PUBG ile yaşadığını söylemek oldukça doğru bir tespit olacaktır. Bugün birçok farklı battle royale oyunu piyasada yer almaktadır. Hem PC hem de mobil cihazlar için geliştirilmiş olan en iyi battle royale oyunları listesi için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

 

En İyi Battle Royale Oyunları

Battle royale oyunları büyük bir maceraya ve mücadeleye dayalı oyunlardır. Oyun severler için bu oyunları hem PC’de hem de mobil cihazlar üzerinden oynamak mümkündür. Bazı oyunlar hem PC hem de mobil cihazlar için farklı versiyonlarda tasarlanmışken bazı oyunları sadece PC’de ya da mobil cihazlarda oynamak mümkündür. Biz de oyun severler için en iyi battle royale oyunları mobil ve PC listesini ayrı ayrı derledik.

 

En İyi Mobil Battle Royale Oyunları

Mobil cihazlar taşınabilirlik açısından kullanıcılar için büyük kolaylık sağlar. Bu anlamda da oyun severler için mobil cihazlar üzerinden oyun oynamak çok daha büyük bir keyiftir. Son dönemin en iyi battle royale oyunları mobillistesini sizin için hazırladık.

 

●      PUBG Mobile: 

Battle royale oyunlarının bu denli popüler olmasında büyük etkisi olan PUBG mobile günümüzde hala en popüler oyunlardan biridir. Oyun 100 kişinin bir uçaktan harita üzerindeki dilediği noktaya atlaması ile başlıyor. Ardından tüm oyuncular harita üzerindeki gerekli envanterleri toplamaya ve diğer oyuncuları oyun dışı bırakmaya çalışıyor. Böylece hayatta kalan son oyuncu oyunu kazanmış oluyor. Bu şekilde bakıldığında her ne kadar kolay gibi gözükse de PUBG Mobile’da hayatta kalan son oyuncu olmak hiç de kolay değil. PUBG mobile günümüzde mobil battle royale oyunlarıiçerisindeki popülerliğini devam ettirmektedir.

 

●      Fortnite Mobile:

Birçok açıdan bakıldığında PUBG’ye benzeyen Fortnite’nin PUBG’den en önemli farkı harita üzerinde farklı yapılar inşa etmenize olanak tanıması. Eğlenceli ve renkli bir temas olan Fortnite’de oldukça başarılı bir battle royale oyunu.

 

●      Garena Free Fire:

PUBG ve Fortnite’dan çok daha uzun bir süre önce piyasaya sürülmüş olan Garena Free Fire’ın amacı da hayatta kalan son kişi olabilmek. Ancak oyunun bazı kuralları da var. Örneğin oyun karakterinizin sağlığını ve envanter stoklarını kaybetmemek için oyun bölgesinde kalmak zorundasınız. Oyun içerisindeki her maç ortalama 10 dakika sürer. Oyunu isterseniz tek başınıza isterseniz de 4 kişilik takımlar halinde oynamanız mümkün.

 

●      Rules of Survival:

Diğer tüm battle royale oyunlarında olduğu gibi Rules of Survival oyununda da amaç hayatta kalan son kişi olmak. Ancak oyunu kazanmak için bundan daha fazlasına ihtiyacınız var. Bazı oyun haritalarında ve oyun modlarında kazanmak için verilen görevleri de gerçekleştirmeniz gerekir.

 

●      Call of Duty Mobile:

Birçok oyuncu tarafından sevilerek oynanan Call of Duty’nin mobil cihazlar için geliştirilmiş olan bu oyun, Call of Duty’nin birçok karakterini, haritasını ve oyun modunu barındırır. Oyunun temel amacı diğer battle royale oyunlarında olduğu gibi hayatta kalmak.

En İyi PC Battle Royale Oyunları

Battle oyunları PC üzerinden de oynanabilen oyunlardır. Birçok mobil battle royale oyunu, bu oyunların PC versiyonundan üretilmiştir. PUBG benzeri oyunlar PC için de mobil cihazlar için de geliştirilmiş ve günümüzde oldukça popüler bir hale gelmiştir. PC için geliştirilmiş en iyi battle royale oyunlarını merak edenler için listeledik.

 

●      Apex Legends:

En iyi battle royale oyunlarından biri olan Apex Legends, klasik battle royale oyunlarından farklı bir sisteme sahip. Genellikle battle royale oyunları 100 kişi ile oynanabilirken Apex Legends 60 kişiye kadar destek veriyor. Oyun içerisinde 3 kişilik takımlar kurabilirsiniz. Aynı zamanda oyun içerisinde seçebileceğiniz 16 farklı karakter bulunuyor.

 

●      PUBG: Battleground:

PUBG’nin PC versiyonu olan bu oyunun mobil versiyonundan çok büyük bir farkı yok ancak PUBG zevkini PC üzerinden yaşamak isteyenler bu oyunu tercih ediyor. Tıpkı mobil versiyonunda olduğu gibi PUBG’nin PC versiyonunda da yine 100 oyuncu bir uçaktan atlayarak harita üzerinde hayatta kalan son oyuncu olmaya çalışıyor.

 

●      Call of Duty: Warzone:

PC için en iyi battle royale oyunları arasında yıllardır popülaritesini hiç kaybetmemiş olan Call of Duty: Warzone da yer alıyor. Üst düzey grafikleri ile büyük beğeni toplayan oyunda haritalar oldukça geniş olduğu için iyi bir strateji kurmak oldukça önemli. Oyunun akışını takip ederken haritanın küçülmesini izlemek ve aynı anda da rakiplerle savaşmak oyunun heyecanını katlıyor.

 

●      Rogue Company:

Akıcı oynanabilirlik özelliği ve yüksek kaliteli grafikleri ile en sevilen battle royale oyunlarından olan Rogue Company üçüncü şahıs bir aksiyon oyunu. Oyunda farklı modlar ve haritalarda düşmanlarını yenmeye çalışan oyuncular oyunu bireysel olarak oynayabilecekleri gibi takım halinde dereceli sistemde de mücadele edebilirler.

 

●      Fall Guys: Ultimate Knockout:

PC için en iyi battle royale oyunları listemizdeki son oyun, diğer battle royale oyunlarından oldukça farklı bir çizgiye sahip olan Fall Guys: Ultimate Knockout bir nişancı oyunu değil. Sahip olduğu oyun mekanikleri ile birçok oyuncuyu kendisine bağlamış olan oyunda aynı anda 60 oyuncuya kadar oynama şansı veriliyor. Birçok farklı haritası ve parkuru bulunan oyun temel olarak bu harita ve parkurlarda ilerlemeyi hedefliyor. Oyun en fazla 5 rekabetçi turdan oluşuyor ve her turda oyuncuların amacı hayatta kalan son kişi olmak. Oyunda 4 farklı ana oyun modu bulunur. Bunlar; yarış modları, hayatta kalma modları, takım oyunları ve final etabıdır.

 

FreeZone’lular için hem PC’de hem de mobil cihazlarda online oyunları oynamak çok daha keyifli. FreeZone gamer tarife seçeneklerinden birini tercih eden FreeZone’lular internetlerinden yemeden keyifle mobil oyun oynuyorlar. Henüz FreeZone’lu olmadıysanız, Vodafone online kanallarını ziyaret ederek faturalı ve faturasız genç tarifeleri inceleyerek kısa süre içerisinde FreeZone dünyasının avantajlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz.

 

oyun görselleri eklenmesi tavsiye edilir

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele

‍‍