Düşük Sistem Gereksinimli En İyi Oyunlar Nelerdir?

23 Ocak 2024

Düşük Sistem Gereksinimli En İyi Oyunlar Nelerdir?

Söz konusu oyun oynamak olduğunda oyun severler için akan sular durur. Çevrimiçi ya da çevrimdışı oyunlar olması fark etmeksizin oynadıkları oyunun kasmadan ya da takılma yapmadan akıcı şekilde oynanması da oldukça önemli. Özellikle de PC üzerinden oyun oynayan kişiler için oyun sırasında yaşanan takılma ve donmalar oldukça can sıkıcı olabilir. Bu tür durumların yaşanmaması için oynanan oyunun sistem gereksinimlerini karşılayan cihazlarla oynanması en iyi çözüm olabilir. Yüksek sistem gereksinimli oyunlar için yüksek maliyeti olan cihazlara sahip olmak gerekebilir. Bu nedenle de oyuncular sık sık düşük sistem gereksinimli oyunlar hakkında araştırma yapıyor. Eğer sen de bu tür bir araştırma yapıyorsan senin için hazırladığımız en iyi düşük sistem gereksinimli oyunlar listemize göz atabilirsin.

 

En İyi Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar

PC sistemi güçsüz olan ancak buna rağmen kaliteli oyun oynamak isteyen birçok oyuncu var. Eğer sen de onlardan biriysen düşük sistem gereksinimli en iyi oyunları derlediğimiz bu liste tam sana göre.

 

1.    Game Dev Tycoon 

Düşük sistemli PC oyunlarılistesinde ilk olarak Game Dev Tycoon yer alıyor. Tek oyunculu bir simülasyon oyunu olan Game Dev Tycoon’da kendine ait bir video oyunları şirketi kuruyor ve oyun endüstrisinde kendine bir yer edinmeye çalışıyorsun. Oyun için ihtiyacın olan sistem gereksinimleri ise minimum; Windows XP SP3 işletim sistemi, 2 GHz çift çekirdek işlemci, 2 GB RAM ve ayrılmış belleğe sahip donanım hızlandırılmış grafikleri destekleyen ekran kartı.

2.    Monster Train

Monster Train de düşük sistem gereksinimli oyunlar PClistesinde yer alan oyunlardan biri. Oyuncuların görevi kart tabanlı bir savaşta düşmanlarını yenerek itibar trenini korumak. Oyunun minimum sistem gereksinimleri ise; 64-bit işlemci ve işletim sistemi, Windows 7 işletim sistemi, Core i3 işlemci, 4GB RAM, IGP veya daha üstü bir ekran kartı, directx:11 ve 2 GB kullanılabilir depolama alanı.

3.    Stardew Valley

Düşük sistemli oyunlarlistesindeki bir diğer oyun da çiftlik oyunları türündeki Stardew Valley. Oyunda size miras kalmış eski bir çiftliği yeniden güzelleştirmeye, eski günlerine kavuşturmaya ve burada yeniden bir hayat kurmaya çalışıyorsun. Oyun içerisinde yeni arkadaşlar edinebilir ve oyun içerisinde birbirinize hediyeler verebilirsiniz. Oyun minimumda Windows Vista işletim sistemine ihtiyaç duyar. Aynı zamanda bu oyunu oynayabilmek için; 2 GHz işlemci, 2 GB RAM, 256 MB video belleğine sahip shader model 3.0+ ekran kartı ve 500 MB kullanılabilir depolama alanına da ihtiyaç vardır.

4.    Celeste

Celeste, tek kişilik bir platform oyunudur. Oyunun kahramanı olan Madeline, Celeste Dağına tırmanma amacındadır ve bu yolculukta birbirinden farklı maceralar yaşar. Dağa tırmanmak için karşına çıkan engelleri reflekslerinle aşarak 30 bölümü tamamlamalısın. Oyun minimum Windows 7 işletim sistemi, Intel Core i3 işlemci, 2 GB RAM, Intel HD 4000 ekran kartı ve 1200 MB kullanılabilir depolama alanına ihtiyaç duyar.

 

5.    Team Fortress 2

Düşük gereksinimli oyunlarlistesindeki çok oyunculu birinci şahıs nişancı türü oyunlardan biri de Team Fortress 2. İki takım halinde oynanan bu oyunda savaşı kazanmak ise tek hedef. Team Fortress 2 oynamak için minimum Windows 7 (32/64-bit) işletim sistemine, 1.7 GHz işlemciye, 512 MB RAM ve 15 GB kullanılabilir depolama alanına sahip olmanız yeterli.

6.    World of Warcraft Classic

Büyük bir oyuncu kitlesi olan World of Warcraft Classic de düşük sistem gereksinimli oyunlardan biri. World of Warcraft’ı vanilya modunda oynayarak oldukça keyifli zaman geçirebilirsin. Oyunun minimum sistem gereksinimleri ise; Windows 7 64-bit işletim sistemi, Intel Core 2 Duo işlemci, GeForce 8800 GT ekran kartı, 2 GB RAM ve 5 GB kullanılabilir depolama alanı.

7.    Warframe

Warframe ücretsiz oynanabilen, çok oyunculu üçüncü sınıf nişancı türünde bir oyundur. Warframe oyuncuları, dondurularak uyutulmuş ve yüzyıllardır süren uykularından uyanmış olan Tenno ırkını kontrol eder. Heyecanlı ve keyifli bir oyun olan Warframe minimum Windows 7 64-bit işletim sistemi, Intel Core 2 Duo işlemci, 4 GB RAM, 25 GB kullanılabilir depolama alanı ve geniş bant internet bağlantısına ihtiyaç duyar.

8.    Minecraft

Hiç oynamamış olsan bile Micecraft’ın adını mutlaka duymuş olmalısın. Popüler oyunlardan biri olan Minecraft bir tasarım oyunudur. Oyuncular, oyun içerisinde bulunan yeni dünyaları ve kaynakları keşfetmeye çalışır. Oyun minimum Windows 10 64-bit işletim sistemi, Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce 700 serisi ekran kartı ve 4 GB kullanılabilir depolama alanına ihtiyaç duyar.

9.    PUBG Lite

Son yılların en popüler oyunlarından biri olan PUBG Lite’ta düşük sistem gereksinimli PC oyunlarından biri. Orijinal sürümünden ödün vermeden daha hafif bir sürüm olarak piyasaya sürülmüş olan PUBG Lite da tıpkı PUBG gibi oyuncuların hayatta kalan son kişi olmayı amaçladığı birinci şahıs nişancı oyunu. Oyunun sistem gereksinimleri ise minimum Windows 7 64-bit işletim sistemi, Intel Core i3 işlemci, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 4000 ekran kartı ve 8 GB kullanılabilir depolama alanı.

10.   1982

Atari oyunlarına özlem duyanların çok seveceği oyunlardan biri de 1982. Ücretsiz olarak indirebileceğin bu oyun içerisinde birçok farklı oyun modu yer alıyor. Oyun, shoot em up türünde bir aksiyon oyunu. 1982 minimum Windows XP işletim sistemi, 1 GHz işlemci, 512 MB RAM, Pixel Shader 2.0 ekran kartı ve 15 MB kullanılabilir depolama alanına ihtiyaç duyuyor.

11.   League of Legends

Oldukça popüler oyunlardan biri olan League of Legends’da düşük sistem gereksinimli oyunlar içerisinde yer alıyor. Ücretsiz bir oyun olan League of Legends çevrimiçi, çok oyunculu bir aksiyon rol yapma oyunudur. Oyunun minimum sistem gereksinimleri ise; Windows 7 işletim sistemi, 2 GHz işlemci, 2 GB RAM, Shader 2.0b sürümüne uyumlu ekran kartı ve 16 GB kullanılabilir depolama alanı.

12.   Valorant

Valorant, 2020 yılında piyasaya sürülmüş olan çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunlarından biridir. İki takım halinde oynanan oyunda saldırı takımı “spike” adı verilen cihazı belli noktalara yerleştirmeye çalışırken savunma takımı ise saldırı takımının bu girişimini engellemeye çalışır. Oyun minimumda Windows 7 64-bit işletim sistemi, Intel Core 2 Duo işlemci, Intel HD 4000 ekran kartı ve 4 GB RAM’e ihtiyaç duyar. Bu özelliklere sahip bir PC ile oyunu 30 FPS’de oynayabilirsin.

 

Oyun oynamayı seven herkesin mutlaka favori bir oyunu vardır. Sevdiği oyunu doyasıya oynamak isteyenler ise FreeZone dünyasına geliyor. FreeZone’lular tarifelerine ek en popüler oyunlarda geçerli hediye GB'lar kazanıyor. Böylece FreeZone’lular GB’ları düşünmeden keyifle oyunlarını oynuyor. Vodafone FreeZone’lu olmak ise oldukça kolay. Eğer 26 yaş altındaki bir Vodafone müşterisi isen zaten FreeZone’lusun demektir. Ancak henüz Vodafone’lu olmadıysan, Vodafone online kanallarını ziyaret ederek numara taşıma ya da yeni hat başvurusu gerçekleştirebilir hem Vodafone’un hem de FreeZone'un avantajlarla dolu dünyasına en hızlı şekilde adım atabilirsin.

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele!