KVKK AYDINLATMA

 

Veri Sorumlusunun Kimliği

”Her Şey Yanımda”, Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ tarafından sağlanan bir çevrimiçi alışveriş platformudur. Her Şey Yanımda’da işlenen kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusu, Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ’dir.

 

İşlenen Kişisel Verileriniz

a) Her Şey Yanımda’ya üye olmanız halinde;

a. Vodafone abonesi iseniz; Vodafone Telekomünikasyon AŞ nezdindeki aboneliğiniz kapsamında elde edilen

  • Kimlik Bilgileri: Ad-soyadı, T.C. Kimlik numarası gibi.
  • İletişim Bilgileri: Adres, GSM numarası, e-posta adresi gibi.
  • Temel Abonelik Bilgileri: Tarife, kampanya, Katma Değerli Hizmet (KDH) aboneliği gibi bilgiler, mobil ödeme kullanım bilginiz gibi.
  • Finans Bilgileri: Vodafone Telekomünikasyon AŞ nezdindeki fatura ve ödeme bilgileriniz gibi.
  • ile Market Place’de gerçekleştirdiğiniz işlemlere ilişkin:
  • İşlem Bilgileri: Her Şey Yanımda’da sipariş edilen ürünler, ziyaret edilen sayfalar, sepete eklenen ürünler, ürünlere ilişkin yorum ve puanlamalar, arama yapılan anahtar sözcükler, filtreler gibi.
  • Finans Bilgileri: Fatura bilgileri, ödeme türü ve yöntemi, kredi/banka kartı bilgileri gibi.
  • Görsel ve İşitsel Kayıtlar: Müşteri hizmetleri birimi ile gerçekleştireceğiniz görüşme kayıtları gibi,
  • Talep ve Şikâyet Yönetimi Bilgileri: Her Şey Yanımda’da gerçekleştirdiğiniz işlemlere ilişkin talep ve şikâyetlerinizin çözümlenmesi sürecinde elde edilen bilgiler
  • Pazarlama Bilgileri: Alışverişlerinize göre oluşturulan üye profil bilginiz, çerezler aracılığıyla elde edilen veriler, hedefleme verileri gibi
  • Teknik Bilgiler: Her Şey Yanımda’ya giriş yaptığınız cihaza ilişkin bilgiler, IP bilgisi, bağlanma tarih ve saati, bağlantıya ilişkin log kayıtları gibi Kategorilerindeki bilgileriniz işlenecektir.

 

b. Vodafone abonesi değilseniz; Her Şey Yanımda’ya üyeliğiniz ve burada gerçekleştirdiğiniz işlemlere ilişkin:

  • Kimlik Bilgileri: Ad-soyadı, T.C. Kimlik numarası gibi.
  • İletişim Bilgileri: Adres, GSM numarası, e-posta adresi gibi.
  • İşlem Bilgileri: Her Şey Yanımda’da sipariş edilen ürünler, ziyaret edilen sayfalar, sepete eklenen ürünler, ürünlere ilişkin yorum ve puanlamalar, arama yapılan anahtar sözcükler, filtreler gibi.
  • Finans Bilgileri: Fatura bilgileri, ödeme türü ve yöntemi, kredi/banka kartı bilgileri gibi.
  • Görsel ve İşitsel Kayıtlar: Müşteri hizmetleri birimi ile gerçekleştireceğiniz görüşme kayıtları gibi,
  • Talep ve Şikâyet Yönetimi Bilgileri: Her Şey Yanımda’da gerçekleştirdiğiniz işlemlere ilişkin talep ve şikâyetlerinizin çözümlenmesi sürecinde elde edilen bilgiler.
  • Pazarlama Bilgileri: Alışverişlerinize göre oluşturulan üye profil bilginiz, çerezler aracılığıyla elde edilen veriler, hedefleme verileri gibi
  • Teknik Bilgiler: Her Şey Yanımda’ya giriş yaptığınız cihaza ilişkin bilgiler, IP bilgisi, bağlanma tarih ve saati, bağlantıya ilişkin log kayıtları gibi Kategorilerindeki Bilgileriniz işlenecektir.
  •  

b) Misafir kullanıcı iseniz; Her Şey Yanımda’da gerçekleştirdiğiniz işlemlere ilişkin:

  • Kimlik Bilgileri: Ad-soyadı, T.C. Kimlik numarası gibi.
  • İletişim Bilgileri: Adres, GSM numarası, e-posta adresi gibi.
  • İşlem Bilgileri: Her Şey Yanımda’da sipariş edilen ürünler, ziyaret edilen sayfalar, sepete eklenen ürünler, ürünlere ilişkin yorum ve puanlamalar, arama yapılan anahtar sözcükler, filtreler gibi.
  • Finans Bilgileri: Fatura bilgileri, ödeme türü ve yöntemi, kredi/banka kartı bilgileri gibi.
  • Görsel ve İşitsel Kayıtlar: Müşteri hizmetleri birimi ile gerçekleştireceğiniz görüşme kayıtları gibi,
  • Talep ve Şikâyet Yönetimi Bilgileri: Her Şey Yanımda’da gerçekleştirdiğiniz işlemlere ilişkin talep ve şikâyetlerinizin çözümlenmesi sürecinde elde edilen bilgiler.
  • Pazarlama Bilgileri: Alışverişlerinize göre oluşturulan üye profil bilginiz, çerezler aracılığıyla elde edilen veriler, hedefleme verileri gibi
  • Teknik Bilgiler: Her Şey Yanımda’ya giriş yaptığınız cihaza ilişkin bilgiler, IP bilgisi, bağlanma tarih ve saati, bağlantıya ilişkin log kayıtları gibi Kategorilerindeki bilgileriniz işlenecektir.

 

Veri Toplamanın Yöntemi

Kişisel verileriniz;

a) Vodafone Market Place’ye üye olmanız halinde;

a. Vodafone abonesi olmanız halinde; Vodafone Telekomünikasyon AŞ nezdindeki aboneliğiniz kapsamında kâğıt ve elektronik ortamda ve Her Şey Yanımda’da gerçekleştirdiğiniz işlemler kapsamında elektronik ortamda;

b. Vodafone abonesi değilseniz; Her Şey Yanımda’da gerçekleştirdiğiniz işlemler kapsamında elektronik ortamda;

b) Misafir kullanıcı iseniz; Her Şey Yanımda’da gerçekleştirdiğiniz işlemler kapsamında elektronik ortamda;

c) Her koşulda, Her Şey Yanımda’da yaptığınız işlemlerin ve sipariş verilen ürünlerin analiz edilmesi suretiyle elektronik ortamda elde edilmektedir.

 

Veri İşlemenin Amaçları

a) Üye Kullanıcı Verilerinin İşlenme amaçları:

  • Her Şey Yanımda’ya üyelik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi,
  • Siparişlerin kayda alınması ve sipariş verilen üye işyerine bildirilmesi,
  • Sipariş verilen ürünün Üye Kullanıcıya veya 3. Kişiye teslimatının yapılabilmesi,
  • Faturanın düzenlenmesi, faturanın Üye Kullanıcıya gönderilmesi, ürün bedelinin tahsil edilebilmesi gibi finans-muhasebe işlemlerinin yürütülebilmesi,
  • Her Şey Yanımda üzerinden sunulan ürün ve hizmetlerin geliştirilebilmesi, müşteri deneyiminin iyileştirilebilmesi,
  • Her Şey Yanımda üzerinde sunulan ürünlere ilişkin satınalma süreçlerinin, stok yönetiminin ve optimizasyonun yapılabilmesi,
  • Talep ve şikâyetlerin kayda alınması ve çözümlenebilmesi,
  • Üye Kullanıcının onayı doğrultusunda ticari iletişim faaliyetlerinin yürütülebilmesi,
  • Üye Kullanıcının açık rızası doğrultusunda Her Şey Yanımda’nın Üye Kullanıcının ilgi alanı ve beğenilerine uygun avantajlı ürün ve hizmetlerinin belirlenebilmesi, Üye Kullanıcıya önerilebilmesi,
  • Üye Kullanıcının açık rızası/onayı doğrultusunda Vodafone ve Vodafone Net ile ortak kampanyaların hazırlanabilmesi, Üye Kullanıcıya tanıtımının yapılabilmesi,
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülebilmesi,
  • Denetim süreçlerinin yürütülebilmesi kötüye kullanımların tespit edilmesi ve önlenebilmesi,
  • Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ’ye adli makamlardan ve düzenleyici-denetleyici kurumlardan gelebilecek bilgi taleplerinin karşılanabilmesi.
  • Hukuki uyuşmazlıklarda Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ’nin hak ve menfaatlerinin korunabilmesi.
  •  

b) Misafir Kullanıcı Verilerinin İşlenme amaçları:

  • Siparişlerin kayda alınması ve sipariş verilen üye işyerine bildirilmesi,
  • Sipariş verilen ürünün Misafir Kullanıcıya veya 3. Kişiye teslimatının yapılabilmesi,
  • Faturanın düzenlenmesi, faturanın Misafir Kullanıcıya gönderilmesi, ürün bedelinin tahsil edilebilmesi gibi finans-muhasebe işlemlerinin yürütülebilmesi,
  • Her Şey Yanımda üzerinden sunulan ürün ve hizmetlerin geliştirilebilmesi, müşteri deneyiminin iyileştirilebilmesi,
  • Her Şey Yanımda üzerinde sunulan ürünlere ilişkin satınalma süreçlerinin, stok yönetiminin ve optimizasyonun yapılabilmesi,
  • Talep ve şikâyetlerin kayda alınması ve çözümlenebilmesi,
  • Misafir Kullanıcının onayı doğrultusunda ticari iletişim faaliyetlerinin yürütülebilmesi,
  • Misafir Kullanıcının açık rızası doğrultusunda Her Şey Yanımda’nın Misafir Kullanıcının ilgi alanı ve beğenilerine uygun avantajlı ürün ve hizmetlerinin belirlenebilmesi, Misafir Kullanıcıya önerilebilmesi,
  • Misafir Kullanıcının açık rızası/onayı doğrultusunda Vodafone ve Vodafone Net ile ortak kampanyaların hazırlanabilmesi, Misafir Kullanıcıya tanıtımının yapılabilmesi,
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülebilmesi,
  • Denetim süreçlerinin yürütülebilmesi kötüye kullanımların tespit edilmesi ve önlenebilmesi,
  • Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ’ye adli makamlardan ve düzenleyici-denetleyici kurumlardan gelebilecek bilgi taleplerinin karşılanabilmesi.
  • Hukuki uyuşmazlıklarda Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ’nin hak ve menfaatlerinin korunabilmesi.


Veri İşlemenin Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, somut işleme amacının niteliğine göre;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri işlemenin kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri işlemenin veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • İlgili kişinin temek hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

Hukuki sebeplerine dayalı olarak veyahut ilgili veri işleme amacı bakımından bu dayanaklardan biri söz konusu değilse,

Açık rızanıza dayalı olarak işlenebilecektir.

 

Verilerinizin Aktarılacağı 3. Kişiler

Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi için belirtilen hukuki sebeplere dayalı olarak:

  • Sipariş verdiğiniz Her Şey Yanımda üyesi işyerlerine,
  • Tahsilat sürecinde görev alan ödeme hizmet sağlayıcılara ve onların hizmet aldığı alt yüklenicilere,
  • Her Şey Yanımda platformunun altyapısında hizmet aldığımız teknoloji tedarikçilerimize,
  • Ortak altyapı kullandığımız Vodafone Türkiye topluluk şirketlerine (Vodafone Holding AŞ, Vodafone Telekomünikasyon AŞ, Vodafone Net İletişim Hizmetleri AŞ gibi),
  • Hizmet almakta olduğumuz çağrı merkezi firmalarına,
  • Sipariş verilen ürünlerin teslimatı için kargo/kurye firmalarına,
  • Çerezler aracılığıyla elde edilen verileriniz, pazarlama-yeniden hedefleme amacıyla bu alanda işbirliği yaptığımız platformlara ve iş ortaklarımıza,
  • Gerekli olması halinde vergi ve hukuk alanında danışmanlık aldığımız danışmanlarımıza, avukatlarımıza,
  • Talep halinde yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara aktarılabilecektir.


Kişisel Verilerinize İlişkin Sahip Olduğunuz Haklar

Kişisel verilerinize ilişkin olarak, Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ’ye yapacağınız başvuru ile:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerinizin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.


Veri sorumlusuna başvuru yöntemi

Veri sorumlusu Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ’ye talebinizi;

  • Büyükdere Caddesi No: 251 Maslak, İstanbul adresine yazılı olarak (noter, taahhütlü posta vb. aracılığıyla),
  • vodafonedagitim@hs03.kep.tr adresine kayıtlı elektronik posta ile,
  • Vodafone nezdinde kayıtlı bir e-posta adresiniz bulunması halinde kisiselverilerinkorunmasi@vodafone.com adresine e-posta yoluyla iletebilirsiniz.

 

VDAŞ’ın sorumlu olmadığı haller

Her Şey Yanımda, ürünlerin kullanıcılara Üye İşyerleri tarafından veya doğrudan Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ tarafından ulaştırılmasına olanak sağlayan bir çevrimiçi alışveriş platformudur.


Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin sorumluluğu, işbu KVKK Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla sınırlı olup kişisel verilerinizin aktarıldığı Üye İşyerleri tarafından başka amaçlarla işlenmesi halinde sorumluluğu bulunmamaktadır.


İşbu KVKK Aydınlatma Metninde belirtilen hususlar, Üye İşyerlerinin veri sorumlusu olduğu durumları kapsamamaktadır. Burada belirtilen hiçbir şey, Üye İşyerlerinin veri sorumlusu sıfatıyla tabi olduğu yükümlülüklerin Vodafone Dağıtım Servis ve İçerik Hizmetleri AŞ tarafından yüklenilmesi veya sınırlandırılması anlamına gelmemektedir.