Vodafone Yanımda Uygulaması ile hattınızla ilgili tüm işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Hemen indir

Bireysel

Yurt Dışı

Mevcut paketimi yurt dışında ya da uluslararası aramalarda kullanabilir miyim?

Mevcut paketimi yurt dışında ya da uluslararası aramalarda kullanmak için Her Şey Dahil Paketler'i kullanabilir, yurtdışında da en avantajlı fiyatlarla konuşur, mesajlaşır, internete girersiniz. Her Şey Dahil Pasaport ile Türkiye’deki tarifenizi yurtdışında kullanmaya devam edebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Uluslararası dolaşımdayken bana gönderilen mesajlar için ücret ödeyecek miyim?

Hayır. Hattınızı uluslararası dolaşımda (Roaming) kullanırken alacağınız SMS'ler için ücretlendirilmezsiniz.

Türkiye'den yurt dışındaki bir operatör kullanıcısına SMS gönderebilir miyim?

Türkiye'den yurt dışındaki bir operatör kullanıcısına SMS gönderebilmeniz için Vodafone ve söz konusu şebeke arasında roaming anlaşmasının olması gerekir. Eğer mesaj atılmak istenen ülke ile herhangi bir roaming anlaşmamız yoksa bu ülkedeki herhangi bir operatöre SMS gönderimi yapılamamaktadır.

Uluslararası dolaşımdayken hediye SMS ve SMS promosyon haklarımı kullanabilir miyim?

Hayır. Hediye SMS hakları ve SMS promosyonları yurt dışındayken kullanılamamaktadır. Bu durum K.K.T.C'deyken kullanım için de geçerlidir.

Yurt dışı Konuşma Paketleri’nin geçerli olduğu ülkeler hangileridir?

Yurt dışı Konuşma Paketleri, Amerika ve Avrupa kıtasındaki bir çok ülkede geçerlidir. Yurt dışı konuşma paketlerinin geçerli olduğu tüm ülkeleri buradan öğrenebilirsiniz.

Yurt dışı GSM operatör numaralarıyla görüntülü konuşma yapabilir miyim?

İlgili servis taşıyıcıları ile yapılan anlaşmalar dahilinde olanak sağlanan yurt dışı GSM operatör numaraları ile görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Buna ek olarak, aradığınız yurt dışı GSM operatör numarasının bulunduğu konumda, hizmet aldığı operatörün görüntülü konuşma servisini sağlaması ve aradığınız abonenin de görüntülü konuşma imkanına sahip olması gerekmektedir.

* Görüntülü Konuşma Servisi'ni destekleyen yurt dışı operatör bilgilerine Müşteri Hizmetleri'nden (Vodafone hattınızdan 542 ya da diğer operatör ve sabit hatlardan 0 (542) 542 00 00'ı arayarak) ulaşabilirsiniz.

Yurt dışında kullanım (Roaming) sırasında görüntülü konuşma yapabilir miyim?

Hayır. Hali hazırda yurt dışında kullanım (Roaming) sırasında sağlanacak görüntülü konuşma servis testleri devam etmektedir. İlgili operatörlerle testler tamamlandıkça, yapılan anlaşmalar dahilinde olanak sağlanan yönlere doğru görüntülü konuşma yapılabilecektir.

Yurt dışında 4G kullanımı için hangi numaraya SMS göndermek gerekir?

4G YURTDISI yazıp +905427048000 ya da +905427000000’e SMS göndererek 4G servisini aktif hale getirebilirsiniz. 4G kullanımı yapabilmeniz için cihazınız üzerinden LTE servisini de açmanız gerekmektedir.

Yurt dışındayım ve 4G'yi aktif edemiyorum, sorun nedir?

https://vftr.co/ydisi4 adresindeki anlaşmalı operatör listesinden bulunduğunuz ülkedeki operatör seçimini manuel olarak seçtikten sonra cihazınızı bir kez kapatıp açmanız gerekmektedir.

Yurt dışı 4G uygulaması hangi ülkelerde geçerli?

Yurt dışında 4G kullanabileceğiniz ülkeler; Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Fransa, Gana, Guatemala, Guyana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Jamaika, Kanada, Katar, KKTC, Kolombiya, Kosta Rika, Letonya, Litvanya, Macaristan, Malta, Meksika, Mısır, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Surinam, Şili, Uruguay, Yeni Zelanda, Yunanistan'dır.

Yurt dışında anlaşmalı bir ülkede şebekem 4G'ye otomatik olarak mı geçecek?

Anlaşmalı operatör listesinden ilgili ülkedeki 4G anlaşmalı operatörü manuel olarak seçilmesi gerekmektedir. Anlaşmalı operatör bilgisi için; https://vftr.co/ydisi4

Yurt dışında 4G kullanabilmek için tarife kısıtı var mı?

Yurt dışında 4G kullanımı yapabilmeniz için Her Şey Dahil Pasaport Opsiyonu'na ve Red XSmall, Red Small, Red Medium, Red Large, Red Elite, Red Classic, Red, Red Elite Plus, Red Classic Extra, Red Extra, Red Elite Extra tarifelerindeki Bireysel Vodafone Red aboneleri ve Kurumsal Vodafone Red Business tarifelerinden birine sahip olmanız gerekmektedir.

Yurt dışında anlaşmalı 4G şebekeleri nelerdir?

Yurt dışındaki anlaşmalı 4G operatörlerine https://vftr.co/ydisi4 adresinden ulaşabilirsiniz.

Yurt dışında 4G servisini nasıl kapatabilirim?

4G YURTDISI KAPAT yazıp yurt içinde; 7048, 7000, yurt dışında ise; +905427048000, +905427000000’e SMS göndererek iptalini sağlayabilirsiniz. Yurt dışı 4G iptal işlemi talebinizden sonra 24 saat içerisinde gerçekleşmektedir.

Tarife değişikliği yaparsam yurt dışı 4G servisim kapanır mı?

4G servisinin geçerli olmadığı tarife kullanımlarında ilgili servis kapatılmaktadır. Geçerli tarifeler; Red XSmall, Red Small, Red Medium, Red Large, Red Elite, Red Classic, Red, Red Elite Plus, Red Classic Extra, Red Extra, Red Elite Extra tarifelerindeki Bireysel Vodafone Red aboneleri ve Kurumsal Vodafone Red Business'dir.

Faturasız hatta/tarifeye geçiş yaparsam yurt dışı 4G servisim kapanır mı?

Faturasız hatta/tarifeye geçişlerde yurt dışı 4G servisi otomatik iptal edilmektedir.

Yurt dışı 4G servisi için ekstra ücret öder miyim?

Yurt dışı 4G servisi için abonelik ücreti alınmamaktadır.

Yurt dışında 4G hızı ne kadardır?

Yurt dışında 4G hızı 450Mbps'ye kadar ulaşabilir. Bu hız bağlantı kurulan operatöre ve cihazın desteklediği hıza göre değişkenlik gösterebilir.

Yurt dışında 4G'yi nasıl kullanabilirim?

Yurt dışında 4G kullanımı yapabilmeniz için Her Şey Dahil Pasaport Opsiyonu'na ve Red XSmall, Red Small, Red Medium, Red Large, Red Elite, Red Classic, Red, Red Elite Plus, Red Classic Extra, Red Extra, Red Elite Extra tarifelerindeki Bireysel Vodafone Red aboneleri ve Kurumsal Vodafone Red Business tarifelerinden birine sahip olmanız gerekmektedir.

4G YURTDISI yazıp +905427048000 ya da +905427000000’e SMS göndererek 4G servisini aktif hale getirebilirsiniz. 4G kullanımı yapabilmeniz için cihazınız üzerinden LTE servisini de açmanız gerekmektedir.

https://vftr.co/ydisi4 adresindeki anlaşmalı operatör listesinden bulunduğunuz ülkedeki operatör seçimini manuel olarak seçtikten sonra cihazınızı bir kez kapatıp açmanız gerekmektedir.

Mevcut tarifemi yurt dışında ya da uluslararası aramalarda kullanabilir miyim?

Mevcut paketinizi yurt dışında ya da uluslararası aramalarda kullanmak için Her Şey Dahil Paketler'i kullanabilir, yurt dışında da en avantajlı fiyatlarla konuşur, mesajlaşır, internete girersiniz. Her Şey Dahil Pasaport ile Türkiye’deki tarifenizi yurt dışında kullanmaya devam edebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yurt dışı İnternet Paketleri nelerdir?

Gideceğiniz ülkeye ve kullanımınıza en uygun yurt dışı İnternet Paketlerini bulmak için Vodafone Yurt Dışı Rehberi'ni kullanabilirsiniz.

Satın aldığım yurt dışı paketlerinden hangisinin öncelikli olarak kullanıma gireceğini nasıl öğrenebilirim?

Her Şey Dahil Pasaport, Her Şey Dahil Pasaport Dünya ve Günlük Pasaport paketlerinin kullanım önceliği vardır. Satın almış olduğunuz diğer yurt dışı ek paketlerini kullanabilmeniz için, öncelikle varsa hattınıza tanımlı Her Şey Dahil Pasaport, Her Şey Dahil Pasaport Dünya ya da Günlük Pasaport paketlerinin iptal edilmesi gerekmektedir. Bu paketleri Yanımda uygulaması ya da Yanımda İnternet sayfası üzerinden iptal edebilirsiniz.

Satın aldığım yurt dışı paketlini nasıl iptal edebilirim?

Satın almış olduğunuz yurt dışı paketlerinin Yanımda uygulaması ya da Yanımda İnternet sayfası üzerinden iptal edebilirsiniz.

Uluslararası dolaşımdayken TL bakiyem biterse nasıl yükleme yapabilirim?

Online Self Servis'e giriş yaparak kredi kartınızla hattınıza TL yüklemesi gerçekleştirebilirsiniz.

Faturasız abonelerin kullanım yapabildiği Camel anlaşmalı ülkeler nelerdir?

Faturasız abonelerin kullanım yapabildiği Camel anlaşmalı ülkeler listesine ulaşmak için tıklayın.

Yurt dışındaki bir operatör abonesini aramak için Vodafone ile o operatör arasında anlaşma olması şart mı?

Hayır. Hattınızın uluslararası arama servisi aktifse yurt dışındaki herhangi bir operatör abonesini arayabilirsiniz.

Türkiye’den yurt dışındaki 800'lü hatları arayabilir miyim?

Hayır, aranamamaktadır.

Sınır bölgesinde ikamet ediyorum. Telefonum bazen yabancı ülkelerden şebeke alıyor. Ne yapmalıyım?

Sınır bölgelerimizde hat uluslararası dolaşıma açıksa yabancı operatörlerin şebekesinden çağrı alabilir veya başlatılabilir. Bunun için telefonunuz üzerinden şebeke seçimleri menüsünden kendiniz "Vodafone TR şebekesi" ni seçmelisiniz. Aksi taktirde ücretlendirme yabancı operatör üzerinden gerçekleşir.

Gideceğim ülkeye uygun tarifeyi nasıl seçebilirim?

Gideceğiniz ülkeye ve kullanımınıza en uygun tarifeyi bulmak için Vodafone Yurt Dışı Rehberi'ni kullanabilirsiniz.

Hattımı yurt dışı numaralarını aramaya nasıl açarım?

Hattınızla yurt dışını arayabilmek için Yanımda İnternet Arama Ayarlarım sayfasından yurt dışını arama servisini aktif hale getirmeniz yeterlidir. Arama Ayarlarım sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Bunun dışında, ULUS AC yazıp 7000'e kısa mesaj gönderebilirsiniz. Hattınızı uluslararası aramalara kapatmak için ise ULUS KAPAT yazıp 7000'e göndermeniz yeterli olacaktır.

Türkiye'den yurt dışındaki bir numarayı arayabilmek için:

1- Türkiye uluslararası çıkış kodunu (00)

2- Aranan kişinin ülke kodunu

3- Aranan kişinin kullandığı şebekenin prefiksini

4- Aranan kişinin numarasını tuşlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yurt dışına çıkmadan önce neler yapmam gerekir?

Hattınızla yurt dışında da görüşme yapmaya devam edebilmek için hattınızı yurt dışı kullanıma (roaming) açmanız gerekmektedir. Yanımda İnternet Arama Ayarlarım sayfasından yurt dışında kullanım servisini açarak bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Arama Ayarlarım sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Bunun dışında;

- ROAM AC yazıp 7048'e SMS gönderebilir;

- *121# yazıp arama tuşuna basabilir (Türkiye'nin sınır bölgelerindeki illerde geçerli değildir);

- Vodafone hattınızdan 542'yi, diğer operatörler ve sabit hatlardan 0 (542) 542 00 00'yi arayarak Vodafone Müşteri Hizmetleri'ne ulaşabilir;

- Size en yakın Vodafone Mağazasına uğrayabilirsiniz.

Yurt dışına çıkmadan neler yapmanız gerektiği hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Hac-Umre Paketleri için detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim?

Hac ee Umre paketleriyle ilgili detaylı bilgiye Vodafone Yurt Dışı Rehberim sayfasından ulaşabilirsiniz. İncelemek için tıklayınız.

Neden yurt dışı araması yapamıyorum?

Arama yapmadan önce numaranın başına ülke kodu eklemelisiniz. (Örneğin; +905420000000)
Diğer ülkelerin kodlarını buradan görebilirsiniz.


Telefonunuzun yurtdışı aramalarına açık olduğundan emin olun. Bunun için ayarlar, network, roaming ayarlarından açabilirsiniz.

Hattınızla yurt dışını arayabilmek için Yanımda İnternet Arama Ayarlarım sayfasından yurt dışını arama servisini aktif hale getirmeniz yeterlidir. Arama Ayarlarım sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Bunun dışında, ULUS AC yazıp 7000'e kısa mesaj gönderebilirsiniz. Hattınızı uluslararası aramalara kapatmak için ise ULUS KAPAT yazıp 7000'e göndermeniz yeterli olacaktır.

İspanya, Yunanistan, İngiltere, Fransa, İtalya, Malta, Portekiz, Çek, Cumhuriyeti, Romanya, Gürcistan, Türkmenistan, Katar, Rusya, Ukrayna, Suudi, Arabistan, Bulgaristan, Hollanda, Arnavutluk, Avustralya, İsveç, Almanya, Mısır, Macaristan, İrlanda, Yeni Zelanda, Gana'da yurt dışına çıkan abonelerimiz "KIRMIZI" yazıp 05427048000'ye SMS attığınızda ücretsiz olarak Vodafone müşteri hizmetlerinden aranırsınız ve yaptığınız bu görüşme ücretlendirilmez.